ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ και οι αντιεξουσιαστές! Νέο κάλεσμα αντισυγκέντρωσης στους «Παραιτηθείτε»!

ΔΕΙΤΕ τα μέτρα της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ και οι αντιεξουσιαστές! Νέο κάλεσμα αντισυγκέντρωσης στους «Παραιτηθείτε»!

​Δεν πέρασαν λίγες ώρες που οι αντιεξουσιαστές με κείμενο τους σε γνωστό ιστότοπο απέσυραν την είδηση ότι θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα, κόντρα στο κίνημα «Παραιτηθείτε» και τελικά με νέα ανάρτηση, αυτοδιαψεύστηκαν!

Ο λόγος; Ότι τελικά θα κάνουν αντισυγκέντρωση και μάλιστα με τον τίτλο «Επιτεθείτε», ειρωνευόμενοι σαφέστατα τον τίτλο «Παραιτηθείτε»!

Διαβάστε τι αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνω��ή τους:

«“Επιτεθείτε” ανακοίνωση για τη συγκέντρωση στις 15 Ιούνη
από Αναρχική Ομοσπονδία 15/06/2016 12:33 μμ.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗ - ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΗΤΤΑ

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ

Έξι χρόνια κρίσης, έξι χρόνια αδιάκοπων χτυπημάτων στον κόσμο της εργασίας, έξι χρόνια συντριβής των «εναλλακτικών» λύσεων που το σύστημα είχε να «προσφέρει»… Όσοι φαντάζονταν ότι η κατρακύλα κάποια στιγμή θα σταματούσε από μόνη της διαψεύστηκαν: όσο εμείς υποχωρούμε, η εξουσία προελαύνει. Όσο εμείς δίνουμε έδαφος, τα αφεντικά μας το παίρνουν. Όσο δεν αντιδράμε, κάθε πέρσι θα φαντάζει και μια μακρινή ουτοπία. Πόσο πιο θριαμβική να γίνει άλλωστε η καθεστωτική αφήγηση; Τα χειρότερα μέτρα, τις πιο σκληρές ιδιωτικοποιήσεις, τα πιο αντικοινωνικά νομοσχέδια τα περνάει το κόμμα που υποτίθεται ότι αποτελούσε την "ελπίδα" των φτωχών στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχεια της σοσιαλδημοκρατίας που από τον 19ο αιώνα ως και σήμερα παίζει τον ίδιο ρόλο στο πλευρό του συστήματος όταν αυτό την χρειάζεται, είτε με όρους απάτης είτε με όρους αυταπάτης, απάλλαξε το κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές, από κάθε κοινωνική αντίσταση. Κατάφεραν αυτό που κάθε κυβέρνηση θα ζήλευε: ένα μνημόνιο πέρασε χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση, ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο πέρασε χωρίς να υπάρξει αντίσταση, σπίτια άρχισαν να βγαίνουν στο σφυρί χωρίς να κουνηθεί φύλλο.

…Δεν απευθυνόμαστε σε καμιά κυβέρνηση και καμιά αντιπολίτευση. Απευθυνόμαστε στους εργάτες, ενεργούς στην παραγωγή ή άνεργους. Σε αυτούς που, όπως και εμείς, ζουν από την εργασία τους, όταν βρουν να την πουλήσουν στα μαγαζιά, τα γραφεία, τα εργοστάσια, στα φυλλάδια, στον επισιτισμό.

Και τους καλούμε να βγουν στο δρόμο. Να αρχίσουμε να χαράζουμε τον δρόμο της κοινωνικής και ταξικής απελευθέρωσης».

Αυτά είναι τα μέτρα της Αστυνομίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται σταδιακά η ανάπτυξη των μέτρων που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή παρατράγουδων σήμερα το απόγευμα στη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

Οι εκτιμήσεις που έλαβαν οι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ από τους διοργανωτές του «Παραιτηθείτε» κάνουν λόγο για έναν μέσο όρο 5.000 ατόμων που ενδεχομένως θα συμμετάσχουν, ίσως και παραπάνω και με αυτόν τον αριθμό κάνουν τους υπολογισμούς τους και στην Αστυνομία για τους αστυνομικούς που θα χρειαστούν για τα μέτρα.

Ήδη άντρες της Κρατικής Ασφάλειας έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία για να ελέγχουν ύποπτες κινήσεις και να προβαίνουν σε προληπτικές προσαγωγές, ενώ καθώς θα πλησιάζουμε στο απόγευμα τα μέτρα αυτά θα αναπτύσσονται όλο και περισσότερο και θα γίνουν όλο και πιο έντονα.

Κάτι περισσότερο από 1.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε πρώτη φάση και ανάλογα με τα δεδομένα μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί η αστυνομική δύναμη.

Θα υπάρχουν προληπτικές προσαγωγές σε άτομα που ενδεχομένως θα κρίνονται ύποπτα από διάσπαρτες μικτές αστυνομικές δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας και στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα τοποθετηθούν διμοιρίες ως νοητοί φραγμοί.

Βεβαίως και εδώ εάν αυτό κριθεί απαραίτητο θα τοποθετηθούν ακόμα και κλούβες της Αστυνομίας κάθετα στην Πανεπιστημίου, την Σταδίου και την Βασιλίσσης Σοφίας για περαιτέρω «στεγανοποίηση» του χώρου της συγκέντρωσης, ωστόσο αυτό θα συμβεί μόνο εάν κριθεί αναγκαίο.

Γενικά τα μέτρα θα έχουν μία λογική κλιμάκωσης η οποία θα αναπτύσσεται ανάλογα με τα δεδομένα που κάθε φορά θα έχουν μπροστά τους οι επιτελείς της ΓΑΔΑ. Για το θέμα έχει ενδιαφερθεί ιδιαίτερα και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται σε σχετική επαφή με την ΓΑΔΑ για την λήψη των σχετικών μέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top