AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ζευγάρι εγκατέλειψε καριέρες και το άγχος της Αθήνας και βρήκε ηρεμία στη Χίο

Και ζούνε ευτυχισμένοι με τα παιδιά τους

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ζευγάρι εγκατέλειψε καριέρες και το άγχος της Αθήνας και βρήκε ηρεμία στη Χίο

​Στα 16, μαθητές λυκείου στην Αθήνα, η Ρούλα κι ο Βασίλης, ερωτεύτηκαν. Στα 19, σπουδαστές πια, συζούσαν. Στα 31, πετυχημένα στελέχη και οι δύο σε μεγάλη εταιρία πληροφορικής, πήραν από κοινού τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα, το άγχος και την ένταση. Εγκαταστάθηκαν στη Χίο, παντρεύτηκαν, κι έκαναν παιδιά.

«Δουλεύαμε πάρα πολλές ώρες. Μέναμε σε ένα πάρα πολύ ωραίο σπίτι στο κέντρο της Αθήνας και δεν είχαμε ούτε το χρόνο, ούτε διάθεση και κουράγιο, να κάνουμε τίποτα. Ζούσαμε για την αργία, για το Σαββατοκύριακο, για την επόμενη εκδρομή. Όταν πήραμε αυτή την απόφαση, δεν ήταν καθόλου δύσκολη. Ήταν στιγμιαία», λέει στην κάμερα του Star η Ρούλα.

«Είχα κάνει μεγάλο κύκλο καριέρας και αρκετά πετυχημένο. Ήταν μια περίοδος που πίεζε, σ' έσπρωχνε η Αθήνα, σ' έδιωχνε», λέει ο Βασίλης.

Η Χίος είναι ο τόπος καταγωγής του του Βασίλη, ο οποίος περνούσε πολλά καλοκαίρια στο νησί. Τα περισσότερα μαζί με τη Ρούλα.

«Το νησί με ένα μαγικό τρόπο με τράβηξε. Η Ρούλα συναίνεσε. Κι είπαμε: δεν τα παρατάμε να φύγουμε; Και το κάναμε κάπως έτσι…», προσθέτει ο Βασίλης.

«Δεν υπάρχει ζωή που να είναι ρ��δινα στρωμένη. Όποια ζωή κι αν κάνεις, όποιον τρόπο και να επιλέξεις, όπου και να μείνεις, θα έχεις δυσκολίες», τονίζει η Ρούλα.

Στη Χίο ασχολήθηκαν με την παραγωγή μαστίχας. Σύντομα όμως ανακάλυψαν κι εναλλακτικές ασχολίες, όπως ο αγροτοτουρισμός και ο οικοτουρισμός.

«Κάναμε λίγες οικονομίες και πολύ δανεισμό. Αγοράσαμε γη, χωράφια και ξεκινήσαμε την καλλιέργεια μαστίχας. Απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει από άποψη ότι σε γεμίζει ψυχικά. Δεν το μετανιώνουμε ποτέ», τονίζει ο Βασίλης.

«Όση δουλειά και να έχεις, στο τέλος θα πας να κάνεις μια βουτιά στη θάλασσα, θα πας να περπατήσεις σε ένα μονοπάτι. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα», εξομολογείται η Ρούλα.

Τα δίδυμα παιδάκια τους είναι πλέον τεσσάρων ετών.

«Τα παιδιά μας μόνο εδώ μπορούσαμε να τα κάνουμε. Τόσα χρόνια στην Αθήνα, δεν συζητούσαμε καν να κάνουμε οικογένεια», αναφέρει η Ρούλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top