ΔΙΑΡΡΟΗ καυσίμου στην Πόρσε του Μαυρίκου; Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί

Τα στοιχεία δεν δείχνουν να υπήρξε κάποιος εκρηκτικός ή εμπρηστικός μηχανισμός - Πρώτη ανάρτηση: 11/06/2016, 00:00

ΔΙΑΡΡΟΗ καυσίμου στην Πόρσε του Μαυρίκου; Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί

​Το θρίλερ με τον θάνατο του γνωστού εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου συνεχίζεται με τις έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια να επικεντρώνονται στα «σωληνάκια» τροφοδοσίας του αυτοκινήτου, καθώς τα στοιχεία δεν δείχνουν να υπήρξε κάποιος εκρηκτικός ή εμπρηστικός μηχανισμός.

Το νέο στοιχείο σήμερα προέκυψε από τις κάμερες στην Αττική Οδό. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως πριν το μεγάλο τζιπ φτάσει στο σημείο, όπου άρπαξε φωτιά υπήρχε διαρροή καυσίμου προφανώς από τα σωληνάκια τροφοδοσίας καυσίμου.

Ο λόγος που ο 42χρονος εκδότης εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο και βρήκε τραγικό θάνατο, ήταν ότι από την πυρκαγιά που ξέσπασε, μπλόκαρε το ηλεκτρονικό κλείδωμα του οχήματος, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Εν τω μεταξύ η σύζυγος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων δραστών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι' αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

Δολιοφθορά

Μηχανική βλάβη

Παθολογικά αίτια, που μπορεί να προκάλεσαν δυσφορία στον Μαυρίκο, με αποτέλεσμα το «σύρσιμο» του τζιπ στο διαχωριστικό διάζωμα, τη διαρροή καυσίμου και εν συνεχεία την ανάφλεξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία στην Αττική οδό: Τι συνέβη στα τέσσερα τελευταία λεπτά του Παναγιώτη Μαυρίκου

ΜΙΛΗΣΕ το DNA για τον Μαυρίκο! Ποιοι θα αποκαλύψουν εάν ήταν δολιοφθορά ή δυστύχημα!

Μήνυση της οικογένειας Μαυρίκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top