Η χαρά του μαθητή- «Κόβονται» τα Αρχαία και αυξάνονται τα… διαλείμματα!

«Προκειμένου να έχουμε πιο ανθρώπινη λειτουργία των σχολείων»- Πρώτη ανάρτηση 13:37

Η χαρά του μαθητή- «Κόβονται» τα Αρχαία και αυξάνονται τα… διαλείμματα!

​Σε χαρά του παιδιού που στην ερώτηση «ποιο είναι το αγαπημένο σου μάθημα;» απαντά «το διάλειμμα» φιλοδοξεί να μετατρέψει το Γυμνάσιο το υπουργείο Παιδείας αυξάνοντας τον ελεύθερο χρόνο μεταξύ των μαθημάτων.

Την ανακοίνωση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος είπε ότι από το ερχόμενο σχολικό έτος ο χρόνος του διαλείμματος που είναι σήμερα μικρός θα αυξηθεί «προκειμένου να έχουμε πιο ανθρώπινη λειτουργία των σχολείων».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη μείωση των ωρών διδασκαλίας. Όπως σας έχουμε ενημερώσει με παλαιότερη ανάρτηση στο star.gr, αναμένεται με το νέο έτος να κοπεί κατά μία ώρα το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και να αυξηθεί κατά μία ώρα το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Ανάμεσα στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι:
- αύξηση των 5λεπτων διαλειμμάτων πιθανόν σε 10λεπτα
- μείωση των Αρχαίων, της Οικιακής Οικονομίας και του Project - Βιωματική Δράση κατά μία ώρα
- και αύξηση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας κατά μία ώρα.
Ο λόγος που "κόβονται" ώρες από τα σχολεία;
"Δεν είναι παιδαγωγικό επτά ώρες την ημέρα τα παιδιά να είναι στα σχολεία μέσα και μάλιστα σε μη λειτουργικά κτίρια, γι΄ αυτό μειώνουμε από 35 σε 32 το εβδομαδιαίο ωράριο" υποστήριξε ο Νίκος Φίλης.

Απώτερος στόχος είναι να πάψουν να λειτουργούν τα σχολεία ως εξεταστικά κέντρα και να γίνεται το μάθημα με πιο δημιουργικό τρόπο. Έτσι, λοιπόν τα παιδιά θα γράφουν ωριαίες εξετάσεις μόνο στο τέλος του κάθε τετραμήνου, ενώ κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους θα έχουν μόνο τεστ και εργασίες. Όλα αυτά θα συνυπολογίζονται στην περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών, μιας και η αριθμητική βαθμολογία θα καταργηθεί σιγά σιγά.

Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι στόχος αυτών των αλλαγών είναι να γλιτώσει η κυβέρνηση 3.000 θέσεις εκπαιδευτικών. "Αυτά είναι ανοησίες", είναι η απάντηση του Νίκου Φίλη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top