Το STAR σε τζαμιά της Αθήνας: Οι μουσουλμάνοι για την τούρκικη πρόκληση στην Αγιά Σοφιά

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ

Το STAR σε τζαμιά της Αθήνας: Οι μουσουλμάνοι για την τούρκικη πρόκληση στην Αγιά Σοφιά

Δεκάδες πιστοί συγκεντρώνονται στα τζαμιά της Αθήνας για να προσευχηθούν για το Ραμαζάνι. Η κάμερα του STAR και ο Βαγγέλης Γκούμας κατέγραψε τις προσευχές των μουσουλμάνων και ζήτησε την άποψη τους για την απαράδεκτη κίνηση των Τούρκων να διαβάσουν το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά.

«Η Αγία Σοφιά από ότι ξέρω ιστορικά είναι ένας χώρος τουριστικός...αρχιτεκτονικός». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε αρχικά στην ερώτηση για την Αγιά Σοφιά ο υπεύθυνος ενός από τα τζαμιά που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Ραμαζάνι και προσεύχονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους με ιδιαίτερη ευλάβεια. To τηλεοπτικό συνεργείο του STAR μπήκε μέσα στον ιερό τους χώρο τηρώντας όλους τους κανόνες σε ένδειξη σεβασμού στην θρησκεία τους.

Τους ρωτήσαμε αν είναι σωστό ο Τούρκος ιμάμης να διαβάζει το κοράνι μέσα στο σύμβολο του Χριστιανισμού. «Όχι λάθος είναι…» απάντησαν.

Στο πρώτο τζαμί τόσο ο ιμάμης όσο και οι πιστοί απέφυγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις καθώς όπως είπαν χαρακτηριστικά πρέπει πρώτα να πάρουν έγκριση για το τι θα πουν από τον μεγάλο μουφτή.

Στο δεύτερο τζαμί που μπήκαμε ο υπεύθυνος ξεκαθάρισε την θέση του για την Αγιά Σοφιά και για το πώς την βλέπει ο ίδιος αλλά και ��ολλοί ομόθρησκοι που προσεύχονται μαζί του.

«Για σας είναι εκκλησιά, για μένα είναι ουδέτερος χώρος, όλοι επιτρέπεται να προσευχηθούν ελεύθερα, κανείς δεν έχει δικαίωμα ούτε Έλληνας ούτε Τούρκος να απαγορεύσει να κάνει προσευχή».
Αυτό που δεν ανέφερε κανείς από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι όπως είπαν είχαν ιστορικές γνώσεις είναι ότι η Αγιά Σοφιά είναι εκκλησία σύμβολο της χριστιανοσύνης, η οποία κατακτήθηκε και λεηλατήθηκε και πριν από 80 χρόνια λειτούργησε ως μουσείο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top