Χίος: Μετανάστες δέχθηκαν επίθεση από μέλη της «Χρυσής Αυγής» κι άλλους νησιώτες

Έχει «φρακάρει» το νησί, υποστηρίζουν δήμαρχος και αλληλέγγυοι

Χίος: Μετανάστες δέχθηκαν επίθεση από μέλη της «Χρυσής Αυγής» κι άλλους νησιώτες

​Εφιαλτικές στιγμές έζησε και πάλι χθες η Χίος, όπως σας ενημερώσαμε στο star.gr. Μετά από τον εμπρησμό στον άτυπο καταυλισμό της Σούδας από μετανάστες που διαμένουν εκεί, ακολούθησαν συμπλοκές με περιοίκους. Ανάμεσά τους μέλη της Χρυσής Αυγής, που έσπευσαν επί τόπου, και επιτέθηκαν στους μετανάστες με σιδηρολοστούς και δαγκάνες.

Στο βίντεο βλέπετε, τους πυροσβέστες προσπαθούν με μάνικες να σβήσουν τις φωτιές που άναψαν μετανάστες στον άτυπο καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής, πριν οι φλόγες επεκταθούν στη γύρω περιοχή.
Από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές σε κάδους, κοντέινερ, σκηνές και αυτοκίνητα, και σπίτια.
Η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις, μεταξύ των οποίων κι ένα ανήλικος. Πρόκειται για Αφγανούς, Αλγερινούς και Αιγύπτιους.
«Είναι γνωστοί. Τους έχουμε καταγγείλει οι τοπικές αρχές στην αστυνομία ότι προκαλούν διαρκώς επεισόδια» επισημαίνει ο δήμαρχος Χίου.

Λίγο πριν είχαν σπεύσει επί τόπου περίοικοι, που αντιδρούν στην παρουσία των μεταναστών στη Σούδα. Αλληλέγγυοι καταγγέλλουν πάντως πως οι κάτοικοι επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς με μεγάλη βιαιότητα, πετώντας τους φονικά αντικείμενα. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, μέλη της Χρυσής Αυγής.
Οι μετανάστες αντέδρασαν πετώντας πέτρες. Οι συγκεντρωθέντες ανταπάντησαν επίσης με πετροπόλεμο, και η σύρραξη γενικεύτηκε.
Δήμαρχος και αλληλέγγυοι συμφωνούν πάντως ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και για τους νησιώτες και για τους πρόσφυγες. Στο νησί παραμένουν 2.500 αλλοδαποί, την ώρα που το hot spot έχει χωρητικότητα 1.100 ανθρώπων. Στη Σούδα διαμέ��ουν άλλοι 800.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top