SOS από Δίωξη:ΠΩΛΟΥΝ τα στοιχεία μας στο ίντερνετ–Στη μαύρη αγορά ΧΙΛΙΑΔΕΣ κινητά, ΑΦΜ και mail

Στη Βουλγαρία ο εγκέφαλος του κυκλώματος - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες του διαδικτύου

SOS από Δίωξη:ΠΩΛΟΥΝ τα στοιχεία μας στο ίντερνετ–Στη μαύρη αγορά ΧΙΛΙΑΔΕΣ κινητά, ΑΦΜ και mail

Στη μαύρη αγορά του ίντερνετ πωλούνται τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων πολίτων.

Προσωπικά email, διεύθυνση κατοικίας, προσωπικοί αριθμοί κινητών και σταθερών τηλεφώνων, ακόμη και ΑΦΜ καταλήγουν στα χέρια επικίνδυνων κακοποιών.

Ο εγκέφαλος του κυκλώματος -σύμφωνα με το Έθνος- φέρεται να είναι ο Ιβάν Β. με έδρα τη Βουλγαρία, ένας από τους γνωστότερους χάκερ που αποτελεί πλέον το κυριότερο στόχο των διωκτικών αρχών.

Οι λίστες για την Ελλάδα είναι τρεις και πωλούνται είτε όλες μαζί είτε ξεχωριστά. Περιλαμβάνουν είτε πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, email κλπ.) είτε μόνο email. Τα στοιχεία αυτά πωλούνται συνήθως σε εταιρείες που ασχολούνται με το μάρκετινγκ και διαφημίζουν προϊόντα μέσω του διαδικτύου.

Ο χάκερ-έμπορος διαβεβαιώνει ότι όλα τα email έχουν τεσταριστεί και είναι ενεργά, ενώ στέλνει στους πελάτες του και ως δώρο ένα δωρεάν πρόγραμμα για να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντοπίσει τη δράση προσώπων και ομάδων στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο, ωστόσο η αντιμετώπισή τους είναι δύσκολη.

Όσον αφορά τους κινδύνους για τους χρήστες, οι αξιωματικοί της Δίωξης είναι σαφείς: «Tα e-mails αποτελούν προσωπικό δεδομένο, είναι έμμεσος τρόπος αναγνώρισης φυσικού προσώπου. Αποτελούν την “κερκόπορτα” για να διεισδύσουν οι χάκερ στους υπολογιστές μιας εταιρείας ή ενός προσώπου. Άπαξ και το πετύχουν, θα μπορούν να βρουν όλα μας τα στοιχεία: κωδικούς σε τράπεζες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συναλλαγές, φορολογικά στοιχεία και στη συνέχεια να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας ή να τα χρησιμοποιήσουν σε άλλες παράνομες δραστηριότητες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top