Ιατρικός σύλλογος κατά Πολάκη: Χάθηκαν ζωές εξαιτίας του-Ελλείψεις σε αντιγριπικά και κρεβάτια

Τι λέει ο πρόεδρος στο STAR

Ιατρικός σύλλογος κατά Πολάκη: Χάθηκαν ζωές εξαιτίας του-Ελλείψεις σε αντιγριπικά και κρεβάτια

​Βαριά κατηγορία εξαπέλυσε κατά του Παύλου Πολάκη ο Ιατρικός Σύλλογος. Πέθαναν άνθρωποι εξαιτίας του λένε, διότι υπήρχαν ελλείψεις σε αντιγριπικά και κρεβάτια στις εντατικές.

«Πολλοί εκ των ασθενών με Η1Ν1 έφυγαν άδικα, διότι δεν είχαν κάνει τον εμβολιασμό τους και συγχρόνως γιατί ενώ διασωληνώθηκαν δεν μπήκαν στην εντατική γιατί υπήρχε έλλειψη» είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης στην δημοσιογράφο του STAR, Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

Ο πρόεδρος που είχε στείλει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τις 200 κλειστές κλίνες στις ΜΕΘ, λέει ξεκάθαρα ότι εξαιτίας αυτών των ελλείψεων χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Η δικογραφία σε βάρος του αναπληρωτή υγείας Παύλου Πολάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή για να συζητηθεί αν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική του ασυλία.

«Ο κ. Πολάκης και το Υπουργείο Υγείας απέλυσαν 190 εργαζόμενους και έκλεισαν 50 κρεβάτια το Νοέμβριο του 2015 όταν ήταν σε έξαρση η γρίπη. Τότε η λίστα αναμονής ήταν πάνω από 80 ασθενείς» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος.

Την Τετάρτη όλοι οι υγειονομικοί φορείς απεργούν, με τις ελλείψεις σε προσωπικό να αποτελούν το βασικό τους αίτημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top