Τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία- Ο κτηνίατρος και το παγκάρι της εκκλησίας

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι

Τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία- Ο κτηνίατρος και το παγκάρι της εκκλησίας

​Οι τραγικές ιστορίες στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα δεν έχουν τελειωμό. Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου χρησιμοποιούν τα χρήματα από το παγκάρι της Εκκλησίας, στο νοσοκομείο της Νίκαιας οι ασθενείς στέλνουν συγγενείς τους να αγοράσουν βάμβακι, ενώ στην Ιεράπετρα όποιος χρειαστεί ιατρική βοήθεια πάει στον κτηνίατρο. Απίστευτο κι όμως αληθινό...

«Δεν θα έχουμε γυναικολόγο για 30 μέρες, δεν θα έχουμε φαρμακοποιό για 28 μέρες, δεν θα έχουμε οφθαλμίατρο για 23 μέρες, δεν θα έχουμε μικροβιολόγο για 23 μέρες…»λέει ορισμένος ο κτηνίατρος της Ιεράπετρας, Μιχάλης Σπυριδάκης, ο οποίος έχει ασθενείς ανθρώπους και προσπαθεί να εξηγήσει την κατάρρευση του νοσοκομείου της περιοχής.

Οι κάτοικοι αναγκάζονται να φύγουν για Ηράκλειο όταν δεν υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο ή όταν εκείνος δεν προλαβαίνει να τους εξετάσει.

Ο προσωρινός διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, αντιθέτως κάνει λόγο για ανυπόμονους ασθενείς.

«Λόγω αναμονής ή χρόνου πάνε στον κτηνίατρο. Δεν έχουν υπομονή για αναμονή όταν πρόκειται για ράμματα» λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Πετράκης Ιωάννης.
Το παγκάρι της Εκκλησίας που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου εξυπηρετεί σύμφωνα με δημοσιεύματα, μισθούς και αγορά υλικών, όμως ο προ��ωρινός διοικητής του νοσοκομείου, Σπύρος Μικρούλης λέει: «Μιλάμε για 500-600 ευρώ.Χρησιμοποιούνται για να κάνουμε μια γιορτή την Πρωτοχρονιά…».
Και ενώ ασθενείς και προσωπικό δίνουν μάχες για να έχουν σύστημα υγείας και καταγγέλλουν την ανυπαρξία ιατρικών υπηρεσιών, άλλοι βλέπουν σκοπιμότητες πίσω από τις καταγγελίες.

«Η δυσαρέσκεια μπορεί είναι και πολλές φορές κατευθυνόμενη» λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Σαράντης Σαραντόπουλος.

Και δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό για γέλια ή για κλάματα. Μια ηλικιωμένη γυναίκα είχε ραντεβού για ράμματα. Ανακάλυψε όμως πως δεν είχαν καταχωρήσει το ραντεβού της και εξαγριώθηκε. Η αντίδραση των συγγενών της και του ταξιτζή οργισμένη...

Και σαν να μην έφθανε αυτό, έπεσε ο server του νοσοκομείου και δεν μπορούσαν οι υπεύθυνοι να δώσουν εξιτήρια.

Στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν δωρεές για αγορά χειρουργικών υλικών από πολίτες για να χειρουργηθούν κατά προτεραιότητα. Οι καταγγελίες των εργαζομένων μιλούν για τουλάχιστον 30 ασθενείς που με αυτό τον τρόπο παρέκαμψαν τη σειρά.

Για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ελεγκτές του Υπουργείου Υγείας ξεκίνησαν έρευνα ενώ παρέμβαση έκανε και ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top