Εξαρθρώθηκε σπείρα που προσποιούταν τροχαία και ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ηλικιωμένους!

Τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που προσποιούταν τροχαία και ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ηλικιωμένους!

​Εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους, με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος συγγενών τους, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στον Νέο Κόσμο, δύο άτομα, ένας Βούλγαρος,48 ετών και ένας Ελληνας 49 ετών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.

Οι δράστες επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη στον Νέο Κόσμο, όταν μέλος της σπείρας τής τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό την ενημέρωσε ότι ο γιος της ενεπλάκη σε τροχαίο με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Στη συνέχεια, άλλο μέλος της σπείρας, προσποιούμενο τον γιο της, της μίλησε στο τηλέφωνο και «κλαίγοντας» της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, προκειμένου να μη φυλακιστεί. Το θύμα, το οποίο αντιλήφθηκε την απάτη ενημέρωσε τον γιό της και το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν εξωτερικά της οικίας τους δράστες και τους ακινητοποίησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο πεντάμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία έπειθαν τα θύματά τους αρχικά για τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη, με υπαιτιότητά του, συγγενής τους, κυρίως τα παιδιά τους και για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών ζητούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού ως εγγύηση. Στην περίπτωση που έπειθαν τα θύματά τους, μετέβαιναν στις οικίες τους και παραλάμβαναν τα χρήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, διάφορες κάρτες sim και ένα tablet.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 26 περιπτώσεις, από τις οποίες στις 13 έπεισαν τα θύματά τους και απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 62.700 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

Τέλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, η αστυνομία είναι πολύ κοντά στη σύλληψη μιας μεγάλης σπείρας στη Βορειοανατολική Αττική που δρούσε κατά τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα η σπείρα είχε εξαπατήσει και έναν επώνυμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top