Στο εδώλιο η οικογένεια Ψωμιάδη για την Ασπίς Πρόνοια

Σε δίκη παραπέμπονται και άλλα 15 ακόμη άτομα για κακουργηματικές κατηγορίες

​Σε δίκη για την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια , με θύματα χιλιάδες ασφαλισμένους και επενδυτές και ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων, παραπέμπονται να δικαστούν ο Παύλος Ψωμιάδης, η σύζυγός του Μαρία, η κόρη του Όλγα και ο γιός του Δανιήλ καθώς και 12 ακόμα άτομα για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Η παραπομπή τους, συνολικά 16 ατόμων, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφασίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (αριθμός 665/2016).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει επί δεκαετία (2000-2010) εγκληματική οργάνωση η οποία προέβη σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος 17 εταιρειών του ομίλου μεταξύ των οποίοι οι ASPIS CAPITAL ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, ΑΣΠΙΣ.

Τα αδικήματα που περιγράφονται στο κατηγορητήριο αφορούν κακουργηματική απάτη και υπεξαίρεση καθώς και πλαστογραφία.

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Παύλο Ψωμιάδη ο οποίος, όπως επισημαίνεται κατόρθωσε να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βούλευμα οι επενδυτές πείσθηκαν να επενδύσουν από ψευδείς παραστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top