ΔΕΙΤΕ τι είπε ο οδηγός του περιπολικού για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Ιουνίου

ΔΕΙΤΕ τι είπε ο οδηγός του περιπολικού για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα

​Για αντιφάσεις στις μαρτυρίες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά και ενδεχομένως καταστήσουν αναγκαία την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους έκανε λόγο η πολιτική αγωγή κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα αστυνομικού Νίκου Ντάφου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι αναφέρθηκαν σε σημεία των επίμαχων καταθέσεων στις οποίες καταγράφονται περισσότεροι από ένας αστυνομικοί να λένε ότι προχώρησαν στη σύλληψη του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή βρήκαν και παρέδωσαν το όπλο του εγκλήματος.

Ο μάρτυρας, οδηγός του περιπολικού στο οποίο οδηγήθηκε μετά τη σύλληψη του ο Ρουπακιάς, διευκρίνισε απευθυνόμενος στους συνήγορους πολιτικής αγωγής πως «σε καμία κατάθεση εμείς δεν έχουμε αναφέρει σύλληψη του δράστη» και συμπλήρωσε «Για να μην συγχέετε τα πράγματα εμείς έχουμε πει ότι μας υπέδειξαν το δράστη και σε εμάς ομολόγησε».

Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής, αν του έχει ξανατύχει να δηλώσει κάποιος την πολιτική του ιδιότητα, όπως ο Ρουπακιάς είπε πως είναι της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας απάντησε θετικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, ακόμη και για παράβαση του ΚΟΚ. Μπορεί να λέει κάποιος ότι είναι της κυβέρνησης».

Όταν στον αστυνομικό υπεδείχθη φωτογραφία του μαχαιριού, το οποίο αποτέλεσε το όπλο του εγκλήματος και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία εκείνος σχολίασε ότι «μοιάζει πολύ» με αυτό που παρέδωσε στους συναδέλφους του εκείνο το βράδυ. «Ήταν ξύλινο με κάποιες μεταλλικές λεπτομέρειες» είπε.

Η εξέταση του μάρτυρα από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής έγινε μέσα σε κλίμα έντασης με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να διαμαρτύρονται για τις ερωτήσεις σχετικά με το αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης λέγοντας πως το «κατηγορητήριο γίνεται πλαστελίνη και δημιουργείται απόλυτη ακυρότητα».

Μάλιστα, όταν και πάλι οι τόνοι ανέβηκαν η πρόεδρος παρενέβη και παρατήρησε: «Μετά από πέντε μήνες που έχει να ξεκινήσει η διαδικασία, η ένταση δεν εξυπηρετεί τίποτα και κανέναν» με τον συνήγορο υπεράσπισης να απαντά «είμαστε ξεκούραστοι».

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής η δίκη διεκόπη για τις 9 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top