ΕΙΚΟΝΕΣ γροθιά στο στομάχι στην Αθήνα! Αυξάνονται οι άστεγοι- Οι περισσότεροι είναι Έλληνες

Η οικονομική κρίση τους «αποτελείωσε»

ΕΙΚΟΝΕΣ γροθιά στο στομάχι στην Αθήνα! Αυξάνονται οι άστεγοι- Οι περισσότεροι είναι Έλληνες

Στην Ελλάδα του 2016 η αύξηση των αστέγων είναι δραματική. Έρευνα του Δήμου Αθηναίων κατέγραψε ότι το 62% είναι Έλληνες. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που η ανάγκη τους αναγκάζει να προσποιούνται τους πρόσφυγες για λίγα ρούχα και λίγο φαγητό.

Ο Στέφανος τους τελευταίους τρεις μήνες είναι άστεγος. Απογοητευμένος από τα σκληρά χτυπήματα στη ζωή του κατέληξε να βρίσκει φαγητό στα συσσίτια των προσφύγων...

Οι νεοάστεγοι, άνθρωποι που έχουν χάσει τα πάντα από την οικονομική κρίση, μην θέλοντας να εμφανιστούν σε συσσίτια ή δομές που βοηθούν άπορους, από φόβο μην μαθευτεί στο κοινωνικό τους περιβάλλον, εισχώρησαν στα συσσίτια των προσφύγων στο λιμάνι...

Τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε για τον Δήμο Αθηναίων σοκάρουν. Το προφίλ των αστέγων της τελευταίας 5ετιας στην Αθήνα δείχνει ότι οι περισσότεροι είναι Έλληνες.

Στο κέντρο του Πειραιά η UNESCO έχει μια τεράστια λίστα αναμονής για αστέγους Έλληνες. Τα 50 κρεββάτια δεν επαρκούν! Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι βρήκαν εκεί αγάπη και ζεστασιά!

Ο αριθμός των Ελλήνων αστέγων μεγαλώνει δραματικά... Οι δομές, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια πλέον δεν επαρκούν για να τους βοηθήσουν όλους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top