«ΓΟΛΓΟΘΑΣ» για μια εξέταση-Ασθενής μετά από 2 ώρες αναμονής έφυγε μαζί με το φορείο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ STAR

«ΓΟΛΓΟΘΑΣ» για μια εξέταση-Ασθενής μετά από 2 ώρες αναμονής έφυγε μαζί με το φορείο

«Αισθάνθηκα παρατημένος. Θα ήθελα να χαθώ τελείως. Απογοητεύτηκα για το αλαλούμ που είδα».

Είναι τα λόγια του Θωμά Πλατή που προσπαθεί να συγκρατήσει το θυμό και την αγανάκτηση του αφού το αυτονόητο πλέον στα νοσοκομεία της χώρας έχει γίνει Γολγοθάς για τους ασθενείς.

Ο κύριος Πλατής μεταφέρθηκε από τη συνοδό του, από το ένα κτίριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, σε άλλο κτίριο ώστε να υποβληθεί σε εξέταση οστικής πυκνότητας. Όταν όμως έφτασε εκεί περίμενε επί δύο ώρες καθώς δεν υπήρχε τραυματιοφορέας να βοηθήσει το γιατρό να τον βάλει στο κρεβάτι του μηχανήματος για την εξέταση.

«Κουράστηκα κάποια στιγμή και λέω: “Παιδιά, εγώ φεύγω”», πρόσθεσε ο Θωμάς Πλατής.

Οι ασθενείς που περίμεναν, ζήτησαν από το γιατρό να εξετάσει τον ασθενή καθώς πάσχει από παραπληγία, παραχωρώντας τη θέση τους. Όμως πληροφορήθηκαν ότι δεν υπήρχε τραυματιοφορέας και θα πρέπει να περιμένει πάνω στο φορείο.

Τελικά μετά από αυτή την ταλαιπωρία ο κύριος Πλατής έκανε την εξέταση σήμερα, αλλά το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού παραμένει.

Οι ασθενείς νιώθουν αβοήθητοι, σε ένα σύστημα υγείας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο απλό… στο αναγκαίο και όπως λένε οι δικές τους περιπτώσεις δυστυχώς δεν είναι οι μοναδικές. Όπως μοναδικές δεν είναι και οι άσχημες συνθήκες που επικρατούν τόσο μέσ�� όσο και στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Κατεστραμμένοι θάλαμοι, ελλείψεις σε αναλώσιμα, ακόμα και ζώα πεθαμένα έξω από τα εξωτερικά ιατρεία, συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο χώρο νοσηλείας δεν θυμίζουν.

Η υγεία βρίσκεται στην εντατική και όπως λένε ασθενείς και εργαζόμενοι μέρα με την ημέρα νοσεί όλο και πιο βαριά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top