ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ οι διαδικασίες για την εθελούσια επιστροφή μεταναστών και προσφύγων

Θα ωφεληθούν περίπου 20.000 άτομα

​Συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την εφαρμογή υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών και μέτρων επανένταξης για υπηκόους τρίτων χωρών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Η συμφωνία με ημερομηνία έναρξης 01 Ιουνίου 2016 και διάρκεια τρία χρόνια, αφορά στη διευκόλυνση των διαδικασιών εθελοντικής επιστροφής και την παροχή μέτρων επανένταξης. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η επιδότηση αφ’ενός των εθελούσιων επιστροφών για 5.400 υπηκόους τρίτων χωρών και αφ’ετέρουν των μέτρων επανένταξης για 1.350 από αυτούς, σε ετήσια βάση. Το σύνολο των επωφελουμένων υπολογίζεται στις 20.000 άτομα.

untitled.jpg
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ, κάθε χρόνο και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (75% Ευρωπαϊκοί πόροι- 25% εθνικοί πόροι).

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Τζανέτου Φιλιππάκου και του επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Δανιήλ Εσδρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top