Χάσαμε την φέτα πατριώτη! «Κόφτης» και στην ε��ληνικότητα του τυριού

Χάσαμε και το greek yogurt

​Από εδώ και πέρα οι διαφημίσεις στο εξωτερικό για τη φέτα, δε θα συνοδεύονται απαραίτητα από μπουζούκι και ηλιόλουστα ελληνικά τοπία. Η φέτα παύει να είναι προϊόν ΠΟΠ, δηλαδή προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, καθώς εμπορικές συμφωνίες επιτρέπουν στον Καναδά και τη Νότια Αφρική να παρασκευάζουν τυρί και να το ονομάζουν feta cheece.

Η Ελλάδα κατάφερε να είναι η μοναδική χώρα που έχασε την κατοχύρωση της ναυαρχίδας των εθνικών της ΠΟΠ προϊόντων, οι εξαγωγές της οποίας μάλιστα ξεπερνούν τα 380 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωνε μέχρι πρότινος ότι δε θα υπογράψει την εμπορική συμφωνία της Ε.Ε., απειλώντας ακόμη και με βέτο. Τελικά, η μάχη χάθηκε και τώρα ο Βαγγέλης Αποστόλου ρίχνει το μπαλάκι στην προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι το deal είχε κλείσει από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σα να μην έφτανε η φέτα, χάσαμε και το greek yogurt. Η Τσεχία μετά από έγκριση της Κομισιόν έχει το δικαίωμα να παρασκευάζει και να διοχετεύει στις διεθνείς αγορές γαλακτοκομικό προϊόν που θα το ονομάζει ελληνικό γιαούρτι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top