Οι φλωρεντίνες που ξετρέλαναν τον Πούτιν- Τι ζήτησε και πήρε πριν φύγει από το Άγιο Όρος

Τα τοπικά γλυκά βέβαια...πέρασαν από το μικροσκόπιο χημικού ελέγχου πριν τα γευτεί ο Ρώσος Πρόεδρος

Φλωρεντίνες από το Σέσκλο και το ζαχαροπλαστείο «Μπέκος» γεύτηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος κατά τη διάρκεια της προσκυνηματικής του επίσκεψης.

Τα τοπικά γλυκίσματα, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» άφησαν άφωνο από γευστική ικανοποίηση τον Ρώσο ηγέτη.

Ο εκπρόσωπος μάλιστα του Αγίου Όρους μετέφερε προχθές στον κ. Μπέκο, τον ενθουσιασμό με τον οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν απόλαυσε τα τοπικά γλυκά εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ποιότητα και τη νοστιμιά τους, ενώ ζήτησε και πήρε μαζί του αναχωρώντας για τη Μόσχα περίπου πέντε κιλά από τα πεντανόστιμα γλυκά.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, πριν προσφερθούν στο Ρώσο Πρόεδρο, οι τοπικές φλωρεντίνες, για λόγους ασφαλείας όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις μεγάλων ηγετών, τα γλυκά πέρασαν από το μικροσκόπιο χημικού ελέγχου, ενώ δοκιμάστηκαν και από γευσιγνώστη του Κρεμλίνου που βρίσκονταν στην αποστολή και συνόδευε τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.

«Νιώσαμε πολύ μεγάλη ικανοποίηση όταν ενημερωθήκαμε από τον Επίτροπο του Αγίου Όρους ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα γλυκά μας» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Μπέκος που σε ηλικία 47 χρόνων έχει καταφέρει τα γλυκά που φτιάχνει στο Σέσκλο να κάνουν το γύρο της Ελλάδας και πλέον και του κόσμου.

πηγή: taxydromos