Για ΕΒΔΟΜΗ φορά στο σφυρί η μεζονέτα της Δήμητρας Παπανδρέου-Τι λέει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Star

Πόσα χρέη έχει

Για ΕΒΔΟΜΗ φορά στο σφυρί η μεζονέτα της Δήμητρας Παπανδρέου-Τι λέει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Star

​Για έβδομη φορά, στις αρχές Ιουλίου, προγραμματίζεται πλειστηριασμός για μια από τις τρεις μεζονέτες ιδιοκτησίας της Δήμητρας Παπανδρέου που προέκυψαν από την ανοικοδόμηση της πρώην ροζ βίλας της οδού Αγράμπελης. Οι έξι προηγούμενοι, είτε κηρύχθηκαν άγονοι, είτε αναβλήθηκαν.

Τα δικά της οικονομικά προβλήματα μέσα στην κρίση αντιμετωπίζει η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου για την περίφημη βίλα στην Εκάλη που κληρονόμησε από τον αείμνηστο πρώην πρωθυπουργό. Η σύνταξή της πενιχρή, και τα χρέη δυσβάσταχτα. Οι δικαστικές διαμάχες, οι συνεχείς αγωγές και οι επαναλαμβανόμενοι πλειστηριασμοί αποτελούν την καθημερινότητά της.

«Ζω καθημερινά με μια θηλιά στο λαιμό. Δεν παίρνω σύνταξη από την Ολυμπιακή. Ζω με 840 ευρώ, διότι η εφορία μου κατάσχει 500 ευρώ το μήνα από τη σύνταξή μου, ενώ το μισό ποσό παίρνει η Αιμιλία Νίμπλουμ, η Σουηδή κόρη του Αντρέα», λέει στα λία άτομα που της έχουν απομείνει πιστά.

Τα χρέη την πνίγουν. Συγκεκριμένα χρωστά:

-360.000 στη «Γιούρομπανκ» για ένα στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει το 2009.
-51.050,40 στην Εφορία, ποσά για τα οποία έχει κάνει διακανονισμό και
-25.943,52 στη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων για μισθώματα που δεν είχε καταβάλει όταν έμενε σε ακίνητό της. Η ΧΕΝ υποστηρίζει ότι το ποσό αυτό με τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα έχει αυξηθεί πλέον σε 46.269 ευρώ και τα απαιτεί μέσω αναγκαστικού πλειστηριασμού.

«Πρόκειται για μια ιδιωτική διαφορά. Εμείς κρατούμε πάντα μια διακριτική στάση. Τηρείται μια νόμιμη διαδικασία και θα ήθελα να μείνουμε εκεί», δηλώνει στο STAR, η γενική γραμματέας της ΧΕΝ, Ελένη Σταματέλου.

Ο πρώτος πλειστηριασμός είχε οριστεί στις 16 Νοεμβρίου του ’11, αλλά δεν προχώρησε, καθώς η Δήμητρα Παπανδρέου εκδήλωσε την πρόθεση εξωδικαστικού συμβιβασμού που όμως δεν καρποφόρησε.

Επαναλήφθηκε στις 11 Ιανουαρίου του ’12, με τιμή εκκίνησης 1,2 εκατομμύριο ευρώ, αλλά απέβη άγονος, λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενου αγοραστή.

Τρίτη απόπειρα στις 18 Νοεμβρίου του ’13, με την αρχική τιμή να πέφτει στις 800 χιλιάδες ευρώ, αλλά και πάλι χωρίς να προσελκύσει αγοραστικό ενδιαφέρον.

Από τις 700 χιλιάδες ξεκίνησε ο τέταρτος πλειστηριασμός στις 17 Σεπτεμβρίου του ’14, αλλά ανεβλήθη και πάλι, καθώς η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου εκδήλωσε ξανά την πρόθεση να τα βρει με τη ΧΕΝ.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά, στις 17 Σεπτεμβρίου του ’15, ορίστηκε ο επόμενος, αλλά αναβλήθηκε λόγω των εκλογών.

Η νέα ημερομηνία ήταν στις 20 Ιανουαρίου του ’16, με αιτία αναβολής αυτή τη φορά, την αποχή δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Η τιμή εκκίνησης έχει πέσει στις 500 χιλιάδες ευρώ.

Η Δήμητρα Λιάνη εξομολογείται σε όσους την αγαπούν: «Δεν είμαι εκλεκτή. Περνάω πολύ δύσκολα. Έχω χρέη που τρέχουν. Όλο αυτό το διάστημα δεν με στήριξε κανείς από τον πολιτικό κόσμο. Υπήρξε όμως κάποιος που με στήριξε, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο χώρο».

Η Δήμητρα αναγκάστηκε να ξεπουλάει έπιπλα και κειμήλια, μέσω ίντερνετ, για να μη μαθευτεί ποια είναι. Προσπαθούσε παράλληλα να βρει η ίδια αγοραστές για τις δυο από τις τρεις μεζονέτες στην οδό Αγράμπελης που δεν είχαν αποπερατωθεί, για να σωθεί. Μάταια όμως… Ποιος θα πλήρωνε γνωρίζοντας πως υπάρχει ανοιχτός πλειστηριασμός; Στην τρίτη μεζονέτα, ονειρεύεται κάποια στιγμή να μείνει η ίδια: «Για εμένα προσωπικά είναι ένα πολύ συναισθηματικό κομμάτι της ζωής μου στο πλευρό του Ανδρέα. Ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές εκεί. Οχι μόνο συναισθηματικής φύσης αλλά και πολιτικής.»

Μπήκε και στη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, και να καταβάλλει τέσσερις χιλιάδες ευρώ το μήνα. Μάλιστα πριν από ένα χρόνο την έδιωξε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που έμενε, και φιλοξενήθηκε σε σπίτια φίλων και γνωστών. Έτσι αναγκάστηκε να σκοτώσει -όπως λέει- στο ένα δέκατο της αξίας του, ακόμη και το αγαπημένο της παλτό «Γκούτσι», ανάμνηση της εποχής που ζούσε στα σαλόνια. Όπως –κλαίγοντας- και τη «Λέβε» τσάντα της, που είχε γραμμένο το όνομά της στη μεταλλική άκρη του φερμουάρ.

Οι έξι μεζονέτες στο οικόπεδο της οδού Αγράμπελης, συνολικού εμβαδού τριάμισι στρεμμάτων, χτίστηκαν με αντιπαροχή το 2007. Τις τρεις τις κράτησε ο μηχανικός. Καθεμιά είναι 467 τετραγωνικών, διώροφη, αλλά και με δυο υπόγεια. Η εμπορική αξία καθεμιάς αποτιμάτο τότε περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα όμως έχει μειωθεί πάνω από 70 τοις εκατό.

Ο νέος πλειστηριασμός θα γίνει λίγες μέρες μετά την εμφάνιση της Δήμητρας Λιάνη στην πρώτη εκδήλωση του Κινήματος Φίλων του Ανδρέα Παπανδρέου, στις 23 Ιουνίου –ανήμερα της 20ης επετείου του θανάτου του- με την οποία επιδιώκει παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις.

Φαίνεται η τύχη της να γυρίζει, καθώς προ μηνός βρέθηκε ενοικιαστής για τη μία μεζονέτα που μπορεί να της δώσει διέξοδο στο δράμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top