ΤΕΛΟΣ στους αστυνομικούς-παραδουλεύτρες με εντολή Τσίπρα-Μετατίθενται 1.000 φρουροί VIPs

Θα μεταφερθούν άμεσα σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ

​Τέλος στον στρατό αστυνομικών που απασχολείται για τη φύλαξη επωνύμων βάζει η κυβέρνηση. Θα μεταφερθούν άμεσα σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Η υλοποίηση της εξαγγελίας για αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη VIP στόχων θα πραγματοποιηθεί άμεσα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας 1.000 αστυνομικοί αναμένεται να πάρουν «φύλλο πορείας» για μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Και έπεται συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας, παρουσίασε λεπτομερή στοιχεία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Πάρε το ψαλίδι και κόψε», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μόλις μελέτησε τον σχετικό φάκελο.

Μάλιστα την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ευρεία πολιτική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είναι ενδεικτικά για το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Ένας μικρός στρατός αστυνομικών απασχολείται για τη φύλαξη των ευπαθών στόχων. Συγκεκριμένα, περίπου 3.000 αστυνομικοί και 400 οχήματα έχουν διατεθεί από την Κρατική Ασφάλεια και τη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις 1.500 αστυνομικοί είναι έξω στους δρόμους για την αστυνόμευση του Λεκανοπεδίου Αττικής, στο οποίο διαμένουν πάνω από 3,5 εκατομμύρια πολίτες.

Τι δείχνουν οι αριθμοί

Περίπου 3.000 αστυνομικοί έχουν διατεθεί για τη φύλαξη των VIPs εκ των οποίων οι 2.000 θα παραμείνουν στη φύλαξη ενώ οι 1.000 επιστρέφουν σε μάχιμες υπηρεσίες.

Το ετήσιο κόστος για την πληρωμή των εκτός έδρας των αστυνομικών από τις μετακινήσεις των VIPs αγγίζει τις 418.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top