Πλώρη για άλλα λιμάνια βάζουν οι κρουαζιέρες λόγω της απεργίας των λιμενεργατών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σήμερα στο Σύνταγμα

Πλώρη για άλλα λιμάνια βάζουν οι κρουαζιέρες λόγω της απεργίας των λιμενεργατών

​Η νέα 48ωρη απεργία που κήρυξαν οι λιμενεργάτες, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την κρουαζιέρα. Ήδη κάποιες εταιρίες επιλέγουν άλλα λιμάνια αφήνοντας εκτός του Πειραιά, ενώ από τις κινητοποιήσεις πλήττονται και μια σειρά επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται γύρω από την κρουαζιέρα.

Αυτή η εικόνα με τους λιγοστούς τουρίστες εν μέσω τουριστικής σεζόν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρα δημιουργεί προβληματισμό. Οι εταιρίες που είχαν σκοπό να στείλουν τα πλοία τους γεμάτα με τουρίστες και φυσικά με συνάλλαγμα για τη χώρα, έχουν ήδη αρχίσει να επανασχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους, αφήνοντας εκτός του Πειραιά.

«Το θέμα της απεργίας φτάνει μέσω των εταιρειών γιατί κανονίζουν να πάρουν πράγματα, κανονίζουν να βάλλουν επιβάτες. Και φυσικά έχουμε ακούσει από αρκετές εταιρείες “φτάνει πια”» δηλώνει ο κ. Κόντες, Πρόεδρος των Εφοπλιστών Κρουαζιέρας.

Φτάνει πια όμως λένε και οι επαγγελματίες που περιμένουν από την κρουαζιέρα, να βγάλουν τα σπασμένα μιας ολόκληρης χρονιάς.

«Θα περιοριστεί η κρουαζιέρα. Ήδη ένα πλοίο ακυρώθηκε και θα έρθει αύριο».
Μόνο το τετραήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων 9 κρουαζιερόπλοια θα δέσουν στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας 22.000 επισκέπτες, ενώ μέχρι και τις 10 Ιουνίου θα φτάσουν 23 ακόμη κρουαζιερόπλοια με 47.825 επιβάτες.

Οι υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που βρίσκονται στην τρίτη μέρα της απεργίας, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν πάρουν τις διαβεβαιώσεις ότι θα διασφαλιστεί το εργασιακό καθεστώς με το νέο επενδυτή.

Σήμερα τέταρτη μέρα της απεργίας, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Σύνταγμα, όταν την ίδια ώρα θα συνεδριάζουν οι μέτοχοι του Οργανισμού σε γνωστό ξενοδοχείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top