ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ασφάλιση των drones και πρόστιμο έως 5.000 ευρώ

Και το πέταγμα φορολογείται

Κυνηγώντας τα δημόσια έσοδα, το υπουργείο μεταφορών στρέφει το βλέμμα στους ουρανούς, όπου το τελευταίο διάστ��μα είναι στη μόδα το πέταγμα των drones. Έτσι πλέον θα υποχρεώνονται όσοι πετούν έστω και για χόμπι μη επανδρωμένα αεροσκάφη, να πληρώνουν ασφάλιστρα.

«Επειδή δεν υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή που να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει κάποιο drone είτε από εξωτερικό είτε από εγχώριες αγορές εδώ στην Ελλάδα και να εκτελέσει πτήσεις», είπε στην κάμερα του Star ο Ε. Κουμαρτσιώτης, μέλος της επιτροπής πανελλήνιας ένωσης χειριστών drones.

«Είτε πετάς χωρίς να έχεις άδεια, είτε δεν είσαι ασφαλισμένος, είτε πετάς με ένα uav το οποίο δεν έχει πάρει κάποιου είδους πιστοποίηση από κάποια κατηγορία και επάνω θα υπάρχουν πρόστιμα», είπε ο Μ. Μπατζελής, ιδιοκτήτης εταιρείας drones.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημοσία διαβούλευση το κανονιστικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα πετούν από δω και πέρα τα drones.

Οφείλουν στο εξής να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες τους ασφάλιστρα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν τα 350 ευρώ το χρόνο. Τα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης θα κυμαίνονται από 30 ευρώ έως και 5.000 ευρώ.

Τα είδη και τα μεγέθη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μπορεί να ποικίλουν. Το συγκεκριμένο που βλέπετε έχει άνοιγμα φτερών 3,3 μέτρα ενώ μπορεί να σηκώσει ακόμα και δέκα κιλά φορτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top