ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ οι βάσεις- ΣΦΑΓΗ αριστούχων για μία θέση στις σχολές μεγάλης ζήτησης

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι μαθητές έγραψαν καλά και τα θέματα ήταν βατά

​Καλύτερα από πέρσι έγραψαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και αυτό, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, θα οδηγήσει σε εκτόξευση των βάσεων.

Μάλιστα, αναμένεται να γίνει σφαγή ανάμεσα στους αριστούχους που θα διεκδικήσουν μία θέση στις βάσεις των σχολών υψηλής ζή��ησης. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε «εκτόξευση» των βάσεων στις σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ σε αυτές με τη μικρότερη ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί το όριο εισαγωγής.

Στις σχολές μεσαίας ζήτησης οι βάσεις αναμένεται να μην εμφανίσουν σημαντικές αποκλίσεις ενώ υποχώρηση δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις βάσεις Παιδαγωγικών και Οικονομικών Σχολών (Πεδία 4ο και 5ο) και κάποιων Πολυτεχνικών του 2ου Πεδίου.

Καθηγητές υποστηρίζουν πως τα θέματα φέτος ήταν βατά και είχαν μικρότερο βαθμό δυσκολίας συγκριτικά με άλλες χρονιές, γεγονός που βοηθάει τους καλά διαβασμένους μαθητές να αριστεύσουν.

Αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τα επόμενα μαθήματα (δυσκολία θεμάτων και επιδόσεις μαθητών), οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις στις σχολές που πέρυσι κινήθηκαν μεταξύ 18.000 και 18.500 μορίων θα κινηθούν πιο ψηλά από τα 19.000 μόρια, ενώ για τις σχολές που πέρσι η είσοδος μπορούσε να επιτευχθεί με 10.000 μόρια φέτος φαίνεται πως θα εκτιναχθεί στα 12.000 μόρια.

Μάλιστα οι ιατρικές σχολές αναμένεται να κινηθούν κοντά στα 19.000 μόρια. Πτώση αναμένεται να έχουν οι περιφερειακές Οικονομικές Σχολές καθώς από φέτος έχουν αποκλειστεί οι μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top