Mόνο το πρώτο 4μηνο του 2016 έχουν γίνει 97 εξαφανίσεις παιδιών

Σε αρκετές περιπτώσεις το κλειδί... βρίσκεται μέσα στην ίδια την οικογένεια

Mόνο το πρώτο 4μηνο του 2016 έχουν γίνει 97 εξαφανίσεις παιδιών

Κάθε δευτερόλεπτο είναι σημαντικό όταν εξαφανίζεται ένα παιδί. Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2016 η Ελληνική Αστυνομία χειρίστηκε 97 εξαφανίσεις ανηλίκων. Σε αρκετές περιπτώσεις το κλειδί σε αυτές τις υποθέσεις βρίσκεται μέσα στην ίδια την οικογένεια. Όπως στην περίπτωση της Εύας, την οποία όπως θα ακούσετε άρπαξε ο πατέρας της όταν ήταν ακόμη μωρό.

Η Εύα ήταν μόλις τριάμισι ετών, όταν ο ίδιος της ο πατέρας την άρπαξε από την αγκαλιά της μητέρας της και την πήρε μαζί του στην Αγγλία. Σήμερα στα 14 της, φέρνει ακόμη στο μυαλό όσες μνήμες έχει από εκείνη την περιπέτεια.

«Περίμενε απέξω ένα αυτοκίνητο και ουσιαστικά φύγαμε από το σπίτι για να πάμε στο αεροδρόμιο να φύγουμε για Αγγλία. Η μητέρα μου δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτό και δεν είχαμε πάρει ούτε ρούχα, ούτε φάρμακα ούτε τίποτα, απλά είχαμε πάρει μόνο ότι φορούσα εκείνη τη στιγμή το μπουφάν μου κ εξαφανιστήκαμε» περιγράφει η Εύα.

Πέρασαν τρεις μήνες για να καταφέρει η μητέρα της με τη βοήθεια του Χαμόγελου του Παιδιού, της αστυνομίας και των δικηγόρων να πάρει ξανά την Εύα από το χέρι και να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αυτό που δεν μπορεί να ξεχάσει η κ.Μαρία είναι οι πρώτες ώρες. Όταν συνειδητοποίησε πως ο εν διάστασει σύζυγος της είχε πάρει το παιδί.

«Του είχα εμπιστοσύνη, μου είχε ζητήσει να μείνει με το παιδί που ήταν άρρωστο, οπότε όταν γύρισα σπίτι και βρήκα ανοιχτά φώτα, ξεκλείδωτα, να μην λείπουν ρούχα και να λείπουν μόνο οι δυο τους λέω τι έκανε, να είμαι σε πανικό. Είναι πολύ άσχημο συναίσθημα αισθάνεσαι ένα κενό κάτω από τα πόδια σου» εξηγεί η κ.Μαρία, μητέρα της Εύας.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά, λιλιπούτειοι μαθητές βρέθηκαν σήμερα στο Ζάππειο και σε ημερίδα του Χαμόγελου του παιδιού έδωσαν τις δικές τους συμβουλές σε συνομηλίκους τους για μην πέσουν ποτέ θύματα απαγωγής.

Στις εξαφανίσεις ανηλίκων οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία, καθώς ειδικά τα περιστατικά προσέγγισης παιδιών από αγνώστους μέσω του διαδικτύου έχουν αυξηθεί.

Η Ελληνική αστυνομία το 2015 διαχειρίστηκε 296 εξαφανίσεις ανηλίκων και βρέθηκαν 270 παιδιά, ενώ για το πρώτο τετράμηνο του 2016 διαχειρίστηκαν 97 εξαφανίσεις και έχουν βρεθεί 74 παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top