ΠΡΟΣΟΧΗ!Μεγάλη απάτη με e-mail-Zητούν χρήματα παριστάνοντας συγγενικά μας πρόσωπα!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Ξαναχτύπησε η διεθνής συμμορία του διαδικτύου. Με ψεύτικα mail εξαπατά πολίτες και αρπάζει χρήματα.

Οι απατεώνες χακάρουν συνήθως mail γνωστών μας ανθρώπων και συγγενών, οι οποίοι υποτίθεται πως βρίσκονται σε κίνδυνο και ζητούν χρήματα.

Ξαφνικά χτυπά το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Βλέπεται στην οθόνη του υπολογιστή σας, εσείς και η οικογένεια σας, αυτό το μήνυμα από συγγενή σας, που βρίσκεται στο εξωτερικό και έχετε καιρό να μιλήσετε.

Ένα mail που μπορεί να λάβετε είναι το εξής:

«Ελπίζω να το λάβετε έγκαιρα, ήρθα στη Μανίλα στις Φιλιππίνες για ένα επαγγελματικό ταξίδι, δυστυχώς, έχω πέσει θύμα ληστείας την τελευταία νύχτα στο εμπορικό κέντρο. Σχεδόν με βίασαν και όλα μου τα μετρητά, τις πιστωτικές κάρτες μου και τα κινητά τηλέφωνα είχαν κλαπεί υπό την απειλή όπλου.
Παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω αν μπορώ να πάρω ένα γρήγορο δάνειο από εσά�� μέχρι να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη βοήθεια!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας σε αυτό το θέμα».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του ηλεκτρονικού εγκλήματος κακοποιοί του διαδικτύου χακάρουν mail και στη συνέχεια στέλνουν στις επαφές τους αυτό το μήνυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top