ΟΜΑΛΗ η εκκένωση της Ειδομένης: Έφυγαν 6 λεωφορεία με 340 πρόσφυγες-Αποκλεισμένη η περιοχή

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε δημοσιογράφους, μέλη ΜΚΟ και αλληλέγγυους-Πρώτη ανάρτηση: 24/05/2016 07:44

ΟΜΑΛΗ η εκκένωση της Ειδομένης: Έφυγαν 6 λεωφορεία με 340 πρόσφυγες-Αποκλεισμένη η περιοχή

Απολύτως ομαλά εξελίσσεται, σύμφωνα με την αστυνομία, η μετεγκατάσταση των προσφύγων, από την περιοχή της Ειδομένης, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής έχουν φύγει 340 πρόσφυγες, με έξι λεωφορεία, οι οποίοι έχουν προορισμό οργανωμένες δομές φιλοξενίας, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο είναι περισσότεροι από 1.400 αστυνομικοί αλλά και μεταφραστές του υπουργείου, οι οποίοι προσπαθούν να «διώξουν» τους πρόσφυγες ώστε να ανο��ξει η σιδηροδρομική γραμμή μετά από περίπου δύο μήνες που είναι κλειστή.

16645608.jpg
Στην επιχείρηση η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα συμμετέχει και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ. Η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων δεν επιτρέπεται η είσοδος σε δημοσιογράφους, μέλη ΜΚΟ και αλληλέγγυους.

Όπως σας ενημέρωσε σε παλαιότερη ανάρτηση το star.gr, από το απόγευμα της Δευτέρας μονάδες των ΜΑΤ από την Αθήνα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην εκκένωση της Ειδομένης.

Την ίδια ώρα είχε, ήδη, ξεκινήσει η εθελοντική μεταφορά των μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας με 700 άτομα να έχουν ήδη αποχωρήσει από την Ειδομένη.

16645607.jpg
Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν περίπου εννέα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ελπίζοντας ότι θα περάσουν τα σύνορα και θα μπουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top