ΤΡΟΜΟΣ στο Σισμανόγλειο! Ψυχασθενής κυνήγησε για να βιάσει νοσηλεύτρια και μία ασθενή

Τι καταγγέλει η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ

​Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ.
Όπως αναφέρεται λοιπόν σε ανακοίνωσή της, ασθενής ο οποίος νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», επιτέθηκε σε ασθενή και σε νοσηλεύτρια, με σκοπό να τις βιάσει, την περασμένη Κυριακή.
Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ��ΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αδιαφορία με την οποία διαχειρίζεται τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, έχοντας έτσι οδηγήσει στην πλήρη αποδιοργάνωσή τους.
«Η τραγική υποστελέχωση από νοσηλευτές, η έλλειψη κατάλληλων δομών και τα υψηλά ποσοστά ακούσιας νοσηλείας, συντελούν ώστε η καθημερινότητα των εργαζομένων στις ψυχιατρικές δομές να είναι εφιαλτική. Για ακόμη μία φορά καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σκύψει με προσοχή και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, γιατί το μόνο που κάνει μέχρι τώρα, είναι να τις εγκαταλείπει στη μοίρα τους, ματαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την πολυθρύλητη ψυχιατρική μεταρρύθμιση και εκθέτοντας ασθενείς και προσωπικό σε σοβαρό κίνδυνο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 49χρονο που είχε εισαχθεί το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της εφημερίας της κλινικής. Η εισαγωγή του στην Ψυχιατρική Κλινική έγινε με εισαγγελική εντολή.
Το περιστατικό είναι ενδεικτικό της σκληρής καθημερινότητας που εκτυλίσσεται στις ψυχιατρικές δομές, επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top