ΣΕΙΣΜΟΣ! 110 άτομα παραπέμπει για το παραδικαστικό η αντιεισαγγελέας-ΚΑΥΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ στη λίστα

Η υπόθεση ανατέθηκε στο Δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου

​Την παραπομπή 110 ατόμων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης του παραδικαστικού προτείνει στο συμβούλιο εφετών η αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Φάκου.

Η εισαγγελέας ζητάει την παραπομπή των ήδη προφυλακισμένων Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, πολιτικού μηχανικού, του Ιάκωβου Γιοσάκη, αλλά και του τηλεδικηγόρου Πέτρου Λεωτσάκου, καθώς και άλλων επιχειρηματιών, συνδικαλιστών και ενός επικοινωνιολόγου.

Προτείνεται επίσης η παραπομπή συμβολαιογράφου, ο οποίος φέρεται να συνέταξε τα πλαστά συμβόλαια.

Κρίσιμος μάρτυρας είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος το 2009, παρότι μέλος του κυκλώματος, συνεργάστηκε από τις αρχές και αποκάλυψε τη δράση των υπολοίπων μελών.

Ο συγκεκριμένος εκτίει ποινή ισοβίων για την άλλη μεγάλη υπόθεση της Αιξωνής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος.

Μάλιστα έφθαναν με παράνομο τρόπο να δημιουργούν διαδικασίες πλειστηριασμών εξαπατώντας και τα αρμόδια δικαστήρια. Υπόσχονταν και διασυνδέσεις με τη Δικαιοσύνη και η ταρίφα ήταν 25.000 ευρώ.

Στους βασικούς κατηγορουμένους συμπεριλαμβάνεται επίσης ο πρώην δικαστής και δικηγόρος Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Ασλάνης, δικηγόρος, αλλά και η κόρη επιχειρηματία media, η οποία λειτούργησε έτσι ώστε να μην πληρωθούν υποχρεώσεις του καναλιού, συντάσσοντας προχρονολογημένο συμβολαιογραφικό έγγραφο για τη μεταφορά των χρεών σε δική της εταιρεία ακινήτων. Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση...

Ο επικοινωνιολόγος, του οποίου προτείνεται η παραπομπή, διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία. Κατηγορείται ότι με τον Ι. Γιοσάκη ξεγέλασαν ιερέα της Μυκόνου, που κατηγορούνταν για κλοπή και πώληση μνημείου ότι θα τον αθώωναν. Πήραν 70.000 ευρώ με αυτή την υπόσχεση. Βεβαίως «πούλησαν» ότι γνωρίζουν δικαστές στο Εφετείο Λαμίας και ότι θα τον αθώωναν.

Η υπόθεση ανατέθηκε στο Δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top