ΣΚΛΗΡΟ μήνυμα Θάνου: Κατήγγειλε μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού δικαστών

Προσπάθεια συκοφάντησης δικαστών που ερευνούν υποθέσεις διαφθοράς

​Σκληρή απάντηση προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις έδωσε την Κυριακή μιλώντας στην εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Η ίδια απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, που έγινε στο Βασιλικό Θέατρο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και εκεί αναφέρθηκε σε μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού δικαστών που διερευνούν υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς, ακόμη και ανωτάτων δικαστών, από πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις.

Η αναφορά προφανώς ήταν «φωτογραφική» για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, λίγες μέρες μετά την αναφορά του τελευταίου που την κατήγγειλε για παρεμβάσεις στην υπόθεση του.

Η κα Θάνου είπε ακόμα πως οι υπεύθυνοι της συκοφάντησης και εκφοβισμού δεν αγγίζουν τους ακέραιους και έντιμους δικαστές.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το θεμέλιο του Κράτους Δικαίου είναι η ανεξαρτησία των Δικαστών. Η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών διασφαλίζεται από το Σύνταγμα και πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Κυρίως, όμως, διασφαλίζεται από τον ίδιο το Δικαστή, ο οποίος οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά του με ακεραιότητα, και με αμερολ��ψία και να αποκρούει τις τυχόν προσπάθειες παρεμβάσεων, από οποιονδήποτε και εάν προέρχονται.

Το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο, οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειές τους για την διερεύνηση και την τιμωρία της διαπλοκής και της διαφθοράς, διαπιστώνονται μέθοδοι σπίλωσης και εκφοβισμού τους, εκ μέρους ορισμένων εκ των εμπλεκομένων προσώπων, ακόμη και κατά των Ανωτάτων Δικαστών.

Ο Πλάτων, στην Πολιτεία του, αναφέρει ότι η χειρότερη μορφή αλαζονείας της διαφθοράς είναι όταν ο άδικος συκοφαντεί τον δίκαιο. Κυρίες και κύριοι, διαβεβαιώνω ότι οι μέθοδοι αυτοί συκοφάντησης και εκφοβισμού δεν αγγίζουν τους ακέραιους και έντιμους Δικαστές, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του Δι��αστικού Σώματος και οι οποίοι εξακολουθούν με σθένος και με αντικειμενικότητα και αμεροληψία να ασκούν τα καθήκοντά τους, όπως ακριβώς αρμόζει στους ανεξάρτητους Δικαστές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top