Youtuber: Έτσι "θησαυρίζουν" άνθρωποι της διπλανής πόρτας!

Βγάζουν έως και 30 εκατ. δολάρια ετησίως

Youtuber: Έτσι "θησαυρίζουν" άνθρωποι της διπλανής πόρτας!

Το επάγγελμα του youtuber, ήταν μία δουλειά παντελώς άγνωστη έως το 2010! Ποιος να ήξερε όμως ότι η θυγατρική της Google που ακούει στο όνομα You Tube, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες θα μπορούσε να δημιουργήσει ανθρώπους της διπλανής πόρτας με έσοδα που αγγίζουν ακόμα και τα 30 εκατ. δολάρια κατά περίπτωση ετησίως.

Αρκούν μερικά χιλιάδες κλικ και τότε τα βίντεο, πετυχαίνουν αστρονομικά ποσά από διαφημίσεις και χορηγίες για ιδιώτες και εταιρείες που τα μεταφόρτωσαν στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόνο από τον Οκτώβριο του 2014, το YouTube, είχε καταβάλει 1 δισ δολάρια σε κατόχους δικαιωμάτων που θέλησαν να δημιουργήσουν έσοδα από το περιεχόμενό τους. Την ίδια ώρα ο αριθμός των καναλιών που κερδίζουν εξαψήφια ποσά τον χρόνο έχει αυξηθεί κατά 50% από το προηγούμενο έτος, με τα έσοδα των συνεργατών να βλέπουν την ίδια αύξηση τουλάχιστον επί τρία συναπτά έτη.

Επίσης σύμφωνα με εκτιμήσεις ένας Έλληνας youtuber, με χιλιάδες κλικ στο βίντεο που ανέβασε, αλλά πολύ μικρότερο κοινό, ξεκινά περίπου με απολαβές από 300 έως 500 ευρώ τον μήνα κατά βάση από χορηγούς που τον προσεγγίζουν ή βρίσκει μόνος του και στη συνέχεια, όσο ανεβαίνει η επισκεψιμότητα, μπορεί ακόμα και να επταπλασιαστεί το ποσό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top