Πανελλαδικές 2016: «Για καλά προετοιμασμένους» τα θέματα σε Ιστορία και Φυσική προσανατολισμού

Το star.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Σπουδή» σας δίνουν τις απαντήσεις

​Τα σημερινά Θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών ήταν για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους ανέφεραν οι καθηγητές των φροντιστηρίων «Σπουδή» στο star.gr.

Ειδικότερα, στην Πρώτη Ομάδα περιλαμβάνονταν ερωτήσεις που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης, με επιλογή όμως θεμάτων κυρίως από το κεφάλαιο: «Το προσφυγικό Ζήτημα στην Ελλάδα (1821 – 1930)».

Συγκεκριμένα ζητήθηκαν:

• Στο Θέμα Α1, το περιεχόμενο τριών ιστορικών όρων.

• Στο Θέμα Α2, ο χαρακτηρισμός πέντε προτάσεων, με την ένδειξη Σωστό – Λάθος.

• Στο Θέμα Β1 και Β2 απαντήσεις σε ερωτήσεις από το Κεφάλαιο «Το Προσφυγικό Ζήτημα στην Ελλάδα (1821-1930)».

Στη Δεύτερη Ομάδα, με αντικείμενο τον σχολιασμό πηγών, το Θέμα Γ1 αφορούσε ύλη από το Κεφάλαιο «Η διαμόρφωση κομμάτων στην Ελλάδα» ενώ το Θέμα Δ1 αφορούσε ύλη του Κεφαλαίου «Από την αγροτική οικονομία στην αστικοποίηση».

Ιδιαίτερα το Θέμα Δ1 απαιτούσε αφομοίωση της εξεταστέας ύλης και κυρίως την επιλεκτική, κριτική και συνθετική ικανότητα των υποψηφίων ως προς τη διάρθρωση της απάντησης.

Τα θέματα στη Φυσική Προσανατολισμού της Ομάδας Θετικών Σπουδών ήταν πολύ προσεκτικά διατυπωμένα. Απαιτούσαν αρκετή εργασία από τους Υποψήφιους αλλά δεν είχαν ασάφειες και ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Ήταν απολύτως συμβατά με το πνεύμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ένας πολύ καλά προετοιμασμένος υποψήφιος προσέγγιζε με άνεση βαθμολογία από 18-20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλαδικές 2016: Στη Φυσική και στην Ιστορία εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Πανελλαδικές 2016: Τα θέματα σε Ιστορία και Φυσική Προσανατολισμού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top