Συνεχίζεται και σήμερα το κύμα κακοκαιρίας-Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες

Αναλυτική πρόβλεψη

Συνεχίζεται και σήμερα το κύμα κακοκαιρίας-Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες

​Την Κυριακή, αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες το πρωί σε όλη τη χώρα πλην της δυτικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και θα σταματήσουν σταδιακά μέσα στην ημέρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά με εξαίρεση την Κρήτη και την Πελοπόννησο όπου θα συνεχίσουν έως το βράδυ.

Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται τοπικές νεφώσεις αλλά το μεσημέρι και απόγευμα υπάρχει πιθανότητα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από συνεχώς μεταβαλλόμενες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί σταδιακά όμως στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι βόρειας διεύθυνσης που τοπικά θα φτάνουν τους θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα από 14 έως 24, στην Πελοπόννησο από 10 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25, στα νησιά του ��ιγαίου από 16 έως 24 και στην Κρήτη από 12 έως 23.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ όμως σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα εξασθενίσουν, οπότε δεν θα ξεπερνούν τοπικά τα 6 μποφόρ. Εξαίρεση θα αποτελέσει η περιοχή του Θερμαϊκού όπου οι αρχικά βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ σταδιακά θα εξασθενίσουν και το βράδυ θα γίνουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο έως τις πρώτες πρωινές ώρες οι άνεμοι θα πνέουν από συνεχώς μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις από 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά όμως και από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοανατολικής διεύθυνσης 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι συνεχώς μεταβαλλόμενων διευθύνσεων 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική από το ξεκίνημα της ημέρας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σημαντικά και σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις από 3 έως 5 μποφόρ. Στην ανατολική ακτή του νομού και τις θερμές ώρες, αναμένεται να φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη από το ξεκίνημα της ημέρας και έως τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται παροδικές βροχές. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενίσουν και το βράδυ θα είναι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top