Εντυπωσιακή η κινητοποίηση των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων στις έρευνες για το Boeing

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Εντυπωσιακή η κινητοποίηση των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων στις έρευνες για το Boeing

​Εντυπωσιακή και γρήγορη ��πό την πρώτη στιγμή ήταν η αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος.

Η ελληνική κινητοποίηση στον τομέα της έρευνας-διάσωσης, δίνει κι ένα σαφές γεωπολιτικό μήνυμα προς την Τουρκία. Το πρώτο ιπτάμενο μέσο που έφτασε στην περιοχή όπου χάθηκε το ίχνος της πτήσης της EGYPTAIR ήταν ένα ελληνικό C-130.

Ελληνικά μεταγωγικά, ένα ιπτάμενο ραντάρ και δύο ελικόπτερα Super Puma και Σικόρσκι συνεχίζουν να πετούν στην περιοχή, βοηθώντας στις έρευνες.

Εκτός από τα αιγυπτιακά και τα ελληνικά μέσα, στις έρευνες συμμετέχουν επίσης αμερικανικά, βρετανικά, γαλλικά και ιταλικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή σπεύδει και ένα γαλλικό υδρογραφικό πλοίο. Η Νατοϊκή βάση της Σούδας και τα ελληνικά αεροδρόμια της Κρήτης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν τις συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στις έρευνες.

Για την Ελλάδα ο τομέας της έρευνας-διάσωσης στα όρια του FIR Αθηνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί σημείο - κλειδί από γεωστρατηγικής πλευράς, κυρίως σε σχέση με τις επιδιώξεις της Άγκυρας στην περιοχή μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top