Προφυλακιστέος ο Μαρτίνης- Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η σύζυγός του

Η γυναίκα του καλείται να πληρώσει εγγύηση 600.000 ευρώ

Προφυλακιστέος ο Μαρτίνης- Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η σύζυγός του

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρακευή από τον ανακριτή ο Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος κατηγορείται για μίζα 3,2 εκατομμυρίων μάρκων για εξοπλισμό κατά την περίοδο που διετέλεσε διοικητής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Η σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνη, Γεωργία, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 600.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δυο φόρες το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Νωρίτερα, το ζευγάρι είχε οδηγηθεί στον ανακριτή διαφθοράς για τις κατηγορίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω της αγοράς ακινήτων. Ενώπιον του ανακριτή και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

«Εγώ δεν έπεισα τους ανακριτές ευτυχώς τους έπεισε η σύζυγός μου» υποστήριξε ο κ. Μαρτίνης βγαίνοντας από τα δικαστήρια.

Τα ίχνη του χρήματος

Η υπόθεση αφορά το ποσό των 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρονται να εισέπραξαν ως μίζα από την Γερμανική εταιρία Hospitalia International που προμήθευσε το 1998 το νοσοκομείο με υλικό αξίας 11,2 δις δραχμών.

Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβάλλονται από λογαριασμό της Hospitalia International 3,2 εκατομμύρια μάρκα, όσο και το 20% της προκαταβολής που είχε συμφωνηθεί να καταβάλλει το Ντυνάν, σε λογαριασμό του δικηγόρου Θ.Κ (MIJAS LTD).

Από εκεί κατευθύνονται σε 6 διαφορετικούς λογαριασμούς είτε του ζεύγους είτε του δικηγόρου και καταλήγουν σε λογαριασμό της κας Μαρτίνη στην Ελβετική Credit Suisse. Αμέσως μετά τα χρήματα σύμφωνα με τις αρχές, καταλήγουν στην offshore εταιρία State Enterprises με έδρα τη Λιβερία και δικαιούχους το ζεύγος Μαρτίνη.

Τι ισχυρίστηκαν σήμερα οι κατηγορούμενοι

«Τα 3,2 εκατομμύρια μάρκα που κατέθεσε η γερμανική εταιρία στον δικηγόρο ήταν η νόμιμη αμοιβή του για τη σύμβαση. Όμως επειδή η οικογένεια του δικηγόρου όφειλε χρήματα από κοινή περιουσία στην κα Μαρτίνη, ο δικηγόρος έστειλε τα χρήματα στο ζευγάρι».

Ανακριτής: «Γιατί αυτά τα χρήματα κινήθηκαν μέσω 6 λογαριασμών»;

Απάντηση: «Ήταν υπόδειξη ενός οικονομικού συμβούλου για αποφευχθεί επιπλέον φορολογία».

Πάντως η υπεράσπιση πέρα από αίτηση αποφυλάκισης που αναμένεται να καταθέσει σύντομα, έχει ζητήσει να εξεταστεί ως μάρτυρας και ο δικηγόρος που ενεπλάκη στην υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top