Πανελλαδικές 2016: Τα θέματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών ήταν αναμενόμενα!

Το star.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Σπουδή» σας δίνουν τις απαντήσεις

​Τα σημερινά θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας ανήκουν στα δημοφιλή ζητούμενα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης και ήταν αναμενόμενα, ανέφεραν οι φιλόλογοι των φροντιστηρίων «Σπουδή» στο star.gr!

Στην Πρώτη Ομάδα περιελαμβάνονταν ερωτήσεις που ήταν με σαφήνεια διατυπωμένες. Συγκεκριμένα ζητήθηκαν:

Στο Θέμα Α1, το περιεχόμενο τριών ιστορικών όρων από τα κεφάλαια Β,Δ και ΣΤ αντίστοιχα.

• Στο Θέμα Α2, ο χαρακτηρισμός πέντε προτάσεων, που προέρχονταν από διαφορετικά κεφάλαια της εξεταστέας ύλης, με την ένδειξη Σωστό – Λάθος.

• Στο Θέμα Β1 και Β2 απαντήσεις σε ερωτήσεις από τα Κεφάλαια Α΄ [Η Ευρώπη και ο Κόσμος τον 19ο αιώνα (1815-1871)] και ΣΤ΄ [Ο Μεταπολεμικός Κόσμος].

Στη Δεύτερη Ομάδα, με αντικείμενο τον σχολιασμό πηγών, το Θέμα Γ1 αφορούσε ύλη του Α΄ Κεφαλαίου σχετικά με τη Βιομηχανική Επανάσταση ενώ το Θέμα Δ1 αφορούσε ύλη του Γ΄ Κεφαλαίου σχετικά με τις συνέπειες του Α΄ Παγκόσμιου πολέμου.

Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

Τα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, αντιμετωπίζονταν με μεγάλη άνεση και ήταν απολύτως συμβατά με το πνεύμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Εξάλλου αφορούν αποκλειστικά ορισμένους Υποψηφίους από την Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών – που είναι επικεντρωμένη σε θεωρητικά μαθήματα – οι οποίοι επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε Παιδαγωγικά Τμήματα.

Τα Μαθηματικά ωστόσο στην περίπτωσή τους είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας.

180516102729_9136.jpg

spoudi 5.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλαδικές 2016: Ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα με Μαθηματικά και Ιστορία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top