Ο κυβερνήτης Κωνσταντέλλος στο Star-Το σενάριο της τρομοκρατίας και το μυστήριο με τη συντριβή

Οι ελιγμοί του αεροσκάφους της EgyptAir μας δείχνουν ότι έγινε κάτι βίαιο

Ο κυβερνήτης Κωνσταντέλλος στο Star-Το σενάριο της τρομοκρατίας και το μυστήριο με τη συντριβή

​«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας είναι πολύ λίγα, λιγότερα από το 5%, άρα δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας για το αεροσκάφος της EgyptAir που συνετρίβη.

«Στις εκτιμήσεις που μπορούν να γίνουν σαφώς υπάρχει και αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας. Δεν είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις που να ενισχύουν αυτή την πιθανότητα. Καλύτερη εικόνα θα έχουμε αν μπορέσουν να ανελκυστούν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους ή αν εξεταστούν κάποια συντρίμμια για το αν υπάρχει εκρηκτικό μείγμα», πρόσθεσε.

Ο κύριος Κωνσταντέλλος στη συνέχεια εξέφρασε την εκτίμηση ότι «έγινε κάτι που δημιούργησε την ανάγκη να γίνουν ελιγμοί στο αεροσκάφος. Μπορεί οι ελιγμοί αυτοί να έγιναν από το αεροσκάφος και οι χειριστές να προσπάθησαν να επαναφέρουν το αεροσκάφος στην κανονική του θέση και πορεία, ή μπορεί οι πιλότοι να έκαναν τους απότομους ελιγμούς για να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα που είχαν. Αυτό δεν σημαίνει με σιγουριά ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια αλλά ότι το αεροσκάφος αντιμετώπισε ένα σφοδρότατο περιστατικό τεχνικής φύσης, κάποια βλάβη που οδήγησε στην πτώση του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος έχασε πολύ ύψος σε μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να συντριβεί στην επιφάνεια της θάλασσας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ανεξαρτήτως αν αυτό προήλθε από τρομοκρατική ενέργεια ή από βλάβη στα πηδάλια ή στις αεροδυναμικές επιφάνειες του αεροσκάφους, το αεροπλάνο, ακολούθησε μια ανεξέλεγκτη πορεία κατά την οποία οι χειριστές δεν πρόλαβ��ν ούτε καν να επικοινωνήσουν με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να δηλώσουν κατάσταση ανάγκης».

Τέλος τόνισε ότι «Στο Παρίσι οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο είναι πολύ πιο αυστηροί από αυτούς που προβλέπει ο νόμος. Θεωρώ ότι έχει πάνω από τον μέσο όρο ασφάλεια και έλεγχο. Ίσως αυτό που θα πρέπει να δουν οι ειδικοί είναι τα αεροδρόμια που προσέγγισε το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της ημέρας, που δεν είναι «δυτικά» με υψηλούς δείκτες ασφαλείας, όπως το αεροδρόμιο της Ερυθραίας, και στο Αλγέρι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ τις ΠΡΩΤΕΣ εικόνες από σωσίβια στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir!

ΒΡΕΘΗΚΑΝ τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir νοτιοανατολικά της Κρήτης

AYTOI είναι οι πιλότοι και τα μέλη του πληρώματος της Egyptair

ΟΔΥΝΗ!Συντετριμμένοι οι συγγενείς των επιβαινόντων πηγαίνουν στο αεροδρόμιο της Αιγύπτου!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top