Καμμένος για αεροσκάφος της Egyptair: Έκανε στροφή 90 μοιρών αριστερά και μετά 360 μοιρών δεξιά

Καρέ- καρέ οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς από αέρος και θαλάσσης

Καμμένος για αεροσκάφος της Egyptair: Έκανε στροφή 90 μοιρών αριστερά και μετά 360 μοιρών δεξιά

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με τις κινήσεις του αεροσκάφους της Egyptair λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του, γύρω στις 3 τα ξημερώματα στη Μεσόγειο, αλλά και τη συνδρομή των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων στις έρευνες εντοπισμού του.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας: "​Στις 3.37 το ΓΕΑ ενημέρωσε ότι στα όρια του FIR Αθηνών και Καϊρου χάθηκε το στίγμα το αεροσκάφους νοτιοανατολικά της Κρήτης στη θέση Κούμπι.

Στις 3.41 δόθηκε εντολή για να απογειωθεί C-130 από Ελευσίνα, καθώς και ελικόπτερο Super Puma και Sea Hawk του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» που έφυγε από την Αστυπάλαια, έσπευσε στο σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους της Egyptair. Τα ελικόπτερα είναι Κάρπαθο έτοιμα να απογειωθούν αν χρειαστεί για έρευνα-διάσωση. Έτοιμα και δύο F-16 στην Κρήτη, αν απαιτηθεί.

Συνολικά δύο C-130 και το ΑΣΕΠΕ (ιπτάμενο ραντάρ) ψάχνουν στην περιοχή, μαζί με αιγυπτιακά μέσα. Επίσης και το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ που βρίσκεται σε Νατοϊκή άσκηση 100 μίλια μακριά σπεύδει στο σημείο".

Ο κ. Καμμένος μίλησε με Αιγύπτιο ομόλογό του και Γάλλο Ακόλουθο. Θα υπάρξει συνδρομή στις έρευνες από γαλλικό ΦΑΛΚΟΝ ναυτικής συνεργασίας και αμερικανικό P-3 ORION.

Αποκάλυψε ακόμη ότι στις 3.37 π.μ. και ενώ πετούσε 10-15 μίλια εντός του FIR Καϊρου σε ύψος 37.000 ποδών έκανε στροφή 90 μοιρών αριστερά και μετά 360 μοιρών δεξιά κατερχόμενο και τελικά στις 3.39 χάθηκε, ενώ βρισκόταν στα 10.000 πόδια. Οι άνεμοι έπνεαν 6 μποφόρ στην περιοχή, βόρειοι βορειοδυτικοί".

Δυστυχώς το σενάριο της συντριβής του αεροσκάφους επιβεβαιώθηκε λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) καθώς εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του Airbus 230 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΒΡΕΘΗΚΑΝ τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir νοτιοδυτικά της Κρήτης

ΟΔΥΝΗ!Συντετριμμένοι οι συγγενείς των επιβαινόντων πηγαίνουν στο αεροδρόμιο της Αιγύπτου!

ΘΡΙΛΕΡ με το αεροπλάνο που χάθηκε! 63 επιβαίνοντες και 3 παιδιά- Εμπειρότατος ο πιλότος!

Βλέπουν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα πίσω από την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir-Όλα τα σενάρια

ΥΠΑ: Ο πιλότος της Egyptair ήταν ευδιάθετος και ευχαρίστησε τους Έλληνες ελεγκτές στα ελληνικά

AYTOI είναι οι πιλότοι και τα μέλη του πληρώματος της Egyptair

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top