ΑΝΕΡΓΟΣ δίνει «πόδια» σε ανάπηρα ζώα- ΔΕΙΤΕ πως τα βοηθάει να ξαναπερπατήσουν (βίντεο)

Του παίρνει μόλις τρεις ώρες

​Το φιλί της ζωής σε ανάπηρα σκυλάκια, γατάκια, ακόμη και κουνέλια, δίνει ο άνεργος υδραυλικός από τη Λάρισα Βασίλης Τζιγκούρας. Τα βοηθάει να περπατήσουν ξανά, με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένου καροτσιού, το οποίο μπορεί να κατασκευάσει μέσα σε τρεις ώρες.

«Η ιδέα να βοηθήσω τα ζώα μου μπήκε από τότε που γεννήθηκα. Έκανα έρευνα στο διαδίκτυο και είδα ότι στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική φτιάχνουν αναπηρικά αμαξίδια. Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει ανεπτυγμένο project» ανέφερε.

Ενώνει σωλήνες, προσθέτει ρόδες, και ιμάντες, βάφει την κατασκευή του και την προσαρμόζει στο ζώο που έχει ανάγκη. Από τον περασμένο Ιούλιο που πρωτοξεκίνησε έχει φτιάξει 130 ειδικά αμαξίδια, όπως για ένα σκυλάκι, τον Τόνυ.

«Ζούσε στο Αλεποχώρι. Στον Τόνυ του είχαν ρίξει ογδόντα σκάγια στο κορμάκι του. Του προκάλεσαν κινητικά προβλήματα. Τώρα σηκώθηκε στα πόδια του μέσα σε τέσσερις μήνες, Πράγμα σπάνιο».

Εφόσον ο ιδιοκτήτης αναλάβει ο ίδιος το κόστος, ο φιλόζωος υδραυλικός μπορεί να επενδύσει με ακόμα καλύτερα υλικά την κατασκευή, όπως αναρτήσεις mountain bike ή ελαστικούς ιμάντες, για να έχει το ζώο μεγαλύτερη άνεση.