ΣΑΛΟΣ-Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο μέντορας του Πούτιν!

Μετά από λίγες ώρες αφέθηκε ελεύθερος

ΣΑΛΟΣ-Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο μέντορας του Πούτιν!

​Σε προσωρινή κράτηση του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Ντούγκιν προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγγραφέας και φερόμενος ως στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν, κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, όταν όνομα παρόμοιο με το δικό του, εμφανίστηκε σε σχετική λίστα με άτομα κατά των οποίων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο, αφέθηκε ελεύθερος.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που από πολλούς θεωρείται «μέντορας» του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ είναι και συνεργάτης Ρώσων ολιγαρχών.

Ο ίδιος ο Ντούγκιν μίλησε για την κράτησή του:

«Εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος προσωποκρατήθηκα στον αερολιμένα της πόλης Θεσσαλονίκη. Κατευθυνόμουν προς το Άγιον Όρος με στόχο την κάλυψη της ιστορικής επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Η προσωποκράτησή μου έγινε με πρόσχημα τις κυρώσεις, που, δήθεν, εφαρμόστηκαν εκ μέρους της Ουγγαρίας. Είναι αρκετά παράξενο, επειδή τους τελευταίους μήνες έχω εισέλθει στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για απόπειρα επισκίασης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων», δήλωσε o Ντούγκιν στη ρωσική τηλεόραση Tsargrad.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top