Χαλάει ο καιρός: Πάρτε ομπρέλα σήμερα-Βροχές και στην Αττική

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση-Πότε περιμένουμε βελτίωση

Χαλάει ο καιρός: Πάρτε ομπρέλα σήμερα-Βροχές και στην Αττική

​Μπορεί ο καιρός τις προηγούμενες ημέρες να θύμιζε καλοκαίρι, αλλά σήμερα αποφάσισε να κάνει ένα μικρό «διάλειμμα» και να μας το γυρίσει σε Φθινόπωρο, με κύρια χαρακτηριστικά του τις συννεφιές και τις βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, σήμερα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε ολόκληρη τη χώρα με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο και Θεσσαλία, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί με εξασθένιση προς το βράδυ.

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως και από βόρεια θα εξασθενίσουν και προς το βράδυ θα γίνου μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό και τις βόρειες Σποράδες οι άνεμοι έως τις πρώτες πρωινές ώρες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι αρχικά βό��ειοι και δυτικοί άνεμοι αντίστοιχα θα κυμαίνονται από 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενίσουν και προς το βράδυ θα γίνου μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και μόνο τις θερμές ώρες την ημέρας θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις που το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενίσουν και από το μεσημέρι θα γίνου μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας είναι πιθανές κατά την διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ μετά το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.

***Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top