Για μίζα 3,2 εκατομμυρίων ευρώ συνελήφθησαν ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

​Για μίζα 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από την Γερμανική εταιρία Hospitalia International που προμήθευσε το 1998 το νοσοκομείο με υλικό αξίας 11,2 δις δραχμών, συνελήφθησαν χθες βράδυ στο σπίτι τους στην Κηφισιά, ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η σύμβαση υπερτιμολογήθηκε για να εισπράξει μίζα ο τότε διοικητής. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για νόμιμα και φορολογημένα χρήματα από ρευστοποίηση ακίνητης περιουσίας

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο και οι εισαγγελείς Δραγάτσης και Ελευθεριάνος, ακολούθησαν τη διαδρομή του χρήματος.

Τα ίχνη του χρήματος

Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβάλλονται από λογαριασμό της Hospitalia International 3,2 εκατομμύρια μάρκα, όσο και το 20% της προκαταβολής που είχε συμφωνηθεί να καταβάλλει το Ντυνάν, σε λογαριασμό του δικηγόρου Θ.Κ (MIJAS LTD).

Από εκεί κατευθύνονται σε 6 διαφορετικούς λογαριασμούς είτε του ζεύγους είτε του δικηγόρου και καταλήγουν σε λογαριασμό της κας Μαρτίνη στην Ελβετική Credit Suisse. Αμέσως μετά τα χρήματα σύμφωνα με τις αρχές, καταλήγουν στην offshore εταιρία State Enterprises με έδρα τη Λιβερία και δικαιούχους το ζεύγος Μαρτίνη.

Ποια ακίνητα αγοράστηκαν

Τον Αύγουστο του 2001, 1,1 εκατομμύρια ευρώ φεύγουν από την Offshore State Enterprises και έρχονται στην Αθήνα σε λογαριασμό του ζεύγους.

Δυο μέρες μετά η Offshore αγοράζει από το Ντυνάν αντί 813 .000 ευρώ, κτίρια, στο συγκρότημα του νοσοκομείου. Τρείς μήνες αργότερα 2 πάρκινγκ αντί 30.000 ευρώ. Το 2010 όλα τα ακίνητα μεταβιβάστηκαν αντί 418.000 ευρώ στην Γεωργία Μαρτίνη με επικαρπωτή τον Ανδρέα Μαρτίνη.

Σύμφωνα με τις αρχές, μέσα σε 15 χρόνια το ζεύγος εισέπραξε σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ από ενοίκια, μεταξύ των οποίων και από τον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top