Πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2016:Η κριτική των φιλολόγων για την Έκθεση και η ερώτηση-παγίδα

Σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Σπουδή

Πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2016:Η κριτική των φιλολόγων για την Έκθεση και η ερώτηση-παγίδα

​Τα σημερινά θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας αφορούσαν ένα θέμα ιδιαίτερης ευαισθησίας, την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους φιλολόγους των φροντιστηρίων «Σπουδή» η διατύπωση μιας συγκεκριμένης ερώτησης, της Β2β, περιείχε ανακρίβεια, διότι στην τρίτη παράγραφο δεν υπήρχαν δύο τρόποι πειθούς, αλλά ένας, η Επίκληση στη Λογική.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης ερώτησης εξανάγκασε ορισμένους υποψηφίους να αναζητήσουν δεύτερο τρόπο πειθούς, κάτι που τους καθυστέρησε και τους προβλημάτισε.

Οι τρόποι πειθούς αποτελούν βασικό κεφάλαιο της εξεταστέας ύλης. Η συγκεκριμένη άσκηση έχει βαθμολογική σημασία, διότι η σωστή απάντησή της εξασφαλίζει 8/100 μονάδες, δηλαδή περίπου το 10% της συνολικής βαθμολογίας στο μάθημα.

Ακόμα, το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους των Ενιαίων Ημερησίων Λυκείων στις 16-5-2016 προερχόταν από το ίδιο δοκίμιο του Ευ. Παπανούτσου που είχε δοθεί στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΟΜΑΔΑ Α΄) και Μαθημάτων Ειδικότητας Επαγγελματικών Λυκείων (ΟΜΑΔΑ Β΄) την Τρίτη 22 Μαΐου 2012.

Πρόκειται για το δοκίμιο με τίτλο «Η Φιλία» από το βιβλίο «Πρακτική Φιλοσοφία». Μάλιστα, ξεκινούσε με την ίδια παράγραφο και συνέχιζε με διαφορετικό απόσπασμα.

Η εκτίμηση των φιλολόγων από τα φροντιστήρια «Σπουδή» είναι ότι καλό θα ήταν, σε εξετάσεις αυτής της εμβέλειας, να επιλέγονται στο συγκεκριμένο μάθημα κείμενα που δεν έχουν ξαναδοθεί και να διατυπώνονται σαφή ερωτήματα, έτσι ώστε η εξέταση να αποκτά όσο το δυνατόν αντικειμενικότερο χαρακτήρα.
160516152106_6760.jpg
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2016: ΔΕΙΤΕ τις απαντήσεις στα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα

Πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2016: ΑΥΤΟ είναι το θέμα της έκθεσης- Ποια ερώτηση προβλημάτισε τους μα��ητές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top