Συνελήφθησαν ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του για απάτη κατ’ εξακολούθηση

Σε βάρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν

Συνελήφθησαν ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του για απάτη κατ’ εξακολούθηση
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ και κρατούνται στην οικονομική αστυνομία με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" και του "Ερυθρού Σταυρού", Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, Γεωργία, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Οι αστυνομικοί εισέβαλαν χθες το βράδυ στο σπίτι του ζεύγους Μαρτίνη και έκαναν εκτεταμένες έρευνες ενώ τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην ασφάλεια. Η υπόθεση αφορά - σύμφωνα με την κατηγορία- μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, η οποία κατέβαλε το ποσό της μίζας - σύμφωνα με τις αρχές- για να προτιμηθεί.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, στο πλαίσιο έρευνας περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους Μαρτίνη. Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτης και Αντώνης Ελευθεριάνος, μέσω δικαστικών συνδρομών και εκτεταμένων ερευνών διαπίστωσαν πως ο κ. Μαρτίνης ως πρόεδρος φέρεται να εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ για να προτιμηθεί η εταιρία, η οποία μάλιστα υπερκοστολόγισε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό , σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, αποτελούσε μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top