Πανελλαδικές 2016: Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πρεμιέρα για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων σήμερα

​Οι Πανελλήνιες ξεκινούν σήμερα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάζονται στο Μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 17 Μαΐου τη μάχη τους στην Έκθεση θα δώσουν οι μαθητές των Ημερησίων ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, καθώς και των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α).

Χθες, Δευτέρα ήταν η πρώτη μέρα των Πανελληνίων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Οι μαθητές εξετάστηκαν σε κείμενο του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία.

Συνολικά 103.366 μαθητές θα διεκδικήσουν μία από τις 69.985 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι μαθητές των Γενικών Λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή σε τέσσερα μαθήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημ�� (εξέταση σε έξι μαθήματα) είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.

Όσον αφορά στους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2.457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ. Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Τι θα πρέπει να θυμούνται οι μαθητές
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το star.gr σας ενημερώνει σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Σπουδή, για τα θέματα και τις λύσεις αυτών, καθόλη την εξεταστική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανελλαδικές 2016: Κείμενο του Παπανούτσου για τη φιλία έπεσε στην Έκθεση

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ-ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ- Μυστικά και συμβουλές για να σκίσετε-ΒΙΝΤΕΟ

Πανελλαδικές εξετάσεις 2016- ΔΕΙΤΕ όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε να γράψετε

Πανελλαδικές 2016: Βατό και εύκολο το θέμα της Έκθεσης λένε οι φιλόλογοι στο star.gr!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top