Πασίγνωστος πρώην Έλληνας ποδοσφαιριστής φτιάχνει μέλι με φύλλα χρυσού 24 καρατίων!

Την ιδέα εμπνεύστηκε με τη σύζυγό του

Μια ιδιαίτερη επιχειρηματική δραστηριότητα εμπνεύστηκε ένα νεαρό ζευγάρι παραγωγών μελιού από την Χαλκίδα. Εξάγουν το προϊόν τους αναμεμειγμένο με φύλλα χρυσού 24 καρατίων, το οποίο έχει γίνει ανάρπαστο στην Ευρώπη, αλλά και στην Μέση Ανατολή!

Ο λόγος για τον Γιάννη Καρυπίδη πρώην ποδοσφαριστή της Τότεναμ και του Ολυμπιακού και τη σύζυγό του Σταυρούλα Θεοδώρου.

«Είναι φύλλα βρώσιμου χρυσού. Η παραγωγική διαδικασία είναι όλη χειροποίητη σε αυτό το κομμάτι. Γίνεται η πρόσμιξη των φύλλων βρώσιμου χρυσού κάτω από 1 γραμμάριο, σε μέλι θυμαρίσιο των 250 γραμμαρίων», λέει ο Γιάννης Καρυπίδης.

Διαφορά στην γεύση δεν καταλαβαίνεις, ωστόσο η αίσθηση ότι τρως φύλλα χρυσού δημιουργεί μια μοναδικότητα.

Αυτή την μοναδικότητα εκμεταλλεύτηκαν. Να κάνουν τους Άραβες να αισθανθούν σαν σύγχρονοι Μίδες, τρώγοντας με χρυσά κουτάλια το...χρυσό μέλι.

«Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η εμφάνιση που προσελκύει και κάνει τον κόσμο να βλέπει το λαμπύρισμα που γίνεται μέσα στο μέλι και να προσελκύει κάποια ματαιοδοξία κάποι��υ καταναλωτή και κυρίως από τον Κόλπο», προσθέτει ο νεαρός.

Σχεδόν πίσω από κάθε μεγάλη ιδέα βρίσκεται πάντα μια γυναίκα. Η Σταυρούλα από οικογένεια μελισσοκόμων, άφησε το επάγγελμα της νηπιαγωγού, όταν της γεννήθηκε η ιδέα αυτή. Πώς;

«Ήμασταν σε μια κοινωνική εκδήλωση και για καλή μας τύχη ήπιαμε σαμπάνια με φύλλα βρώσιμου χρυσού. Είδαμε ότι κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν υπάρχει και έτσι αποφασίσαμε να το τολμήσο��με και να το επιχειρήσουμε», λέει η κοπέλα.

Για τον Γιάννη Καρυπίδη και την Σταυρούλα Θεοδώρου, ο χρυσός στάθηκε η αφορμή για να παραμείνουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που είχαν ήδη οργανώσει την μετανάστευσή τους στη Βρετανία, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα.

Τα προϊόντα έχουν τοποθετηθεί στα μεγαλύτερα delicatessen του πλανήτη, φτάνοντας και στα ράφια των Harrods.

Για να αποκτήσετε το βαζάκι των 250γραμμαρίων θα χρειαστείτε 40 λίρες Αγγλίας ή περίπου 51 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top