Παράδειγμα προς μίμηση! Η καλή πράξη ενός Σύρου πρόσφυγα-Άφησε άφωνη την κοινωνία των Ιωαννίνων

Ο κάτοχος του πορτοφολιού τον ευχαρίστησε που το βρήκε και του το παρέδωσε

Εντύπωση προκαλεί και χαμόγελα φέρνει η είδηση για την καλή πράξη ενός Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος τον τελευταίο μήνα ζει στο κέντρο φιλοξενίας στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων.

Ο 22χρονος βρήκε ένα πορτοφόλι με σημαντικό χρηματικό ποσ�� και πολλές πιστωτικές κάρτες. Παρά τις αντιξοότητες που βιώνει ο ίδιος και η οικογένεια του, δεν το κράτησε αλλά έσπευσε να αναζητήσει τον κάτοχο του και να το παραδώσει!

«Περπατούσα στο δρόμο κι έξω από ένα εστιατόριο, είδα έναν σκύλο, να περιεργάζεται το τσαντάκι... Το πήρα κυριολεκτικά από το στόμα του και όταν το άνοιξα είδα ότι περιείχε πολλά χρήματα και κάρτες», λέει ο Σαμ στο Epiruspost.

Αμέσως κατευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον ενημέρωσε για το πορτοφόλι που βρήκε. Εκείνος υπέθεσε ότι είχε πέσει από ένα ζευγάρι, που λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε φύγει με τη μοτοσικλέτα του προς το ξενοδοχείο που διέμενε. Ο Σαμ αναζήτησε το νεαρό ζευγάρι στο ξενοδοχείο αλλά δεν το βρήκε. Έτσι επέστρ��ψε στο εστιατόριο κι άφησε εκεί το πορτοφόλι με τα χρήματα!
aestiat1.jpg
Μετά από μερικές ώρες κάλεσαν στο τηλέφωνο τον Σαμ, ο οποίος πήγε και πάλι στο εστιατόριο καθώς ο κάτοχος του πορτοφολιού είχε βρεθεί και τον περίμενε!

Για να τον ευχαριστήσει του έδωσε 50 ευρώ από τις περίπου 3.000 ευρώ, που περιείχε το πορτοφόλι!

Ο ίδιος δε νιώθει να έκανε κάτι σπουδαίο.Έκανε αυτό που έπρεπε, ακριβώς το ίδιο που είχε μάθει στην πατρίδα του, από την οικογένειά του!

Ο 22χρονος Σαμ σπούδαζε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Δαμασκού και ήταν στο τρίτο έτος. Αναγκάστηκε ο ίδιος, τα δυο του μικρότερα ��δέλφια και η μητέρα του να φύγουν, καθώς όπως λέει, όσοι είναι στα τελευταία έτη του Πανεπιστημίου, καλούνται υποχρεωτικά στον στρατό, στον πόλεμο. Ο πατέρας του έμεινε εκεί!

Ήρθε από την Ειδομένη στο Τσεπέλοβο πριν από ένα μήνα με τη μητέρα του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του.

πηγή: epiruspost

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top