Η ΑΓΩΝΙΑ στο ΦΟΥΛ! Ξεκίνησαν οι ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

104.000 υποψήφιοι στη μάχη για μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ-Πρώτη ανάρτηση: 16/05/2016 07:20

​Αυλαία σήμερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με περίπου 104.000 υποψηφίους να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Η αγωνία κορυφώνεται, μιας και οι υποψήφιοι διεκδικούν τις 69.985 προσφερόμενες θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μάλιστα φέτος, οι εισακτέοι στα ΤΕΙ θα αυξηθούν κατά 2.000 άτομα, ενώ αντίθετα στα ΑΕΙ θα μειωθούν κατά 345 άτομα. Συνολικά πάντως, οι θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αυξάνονται κατά 1.655, δηλαδή κατά 2,42% σε σχέση με πέρσι.

Και φέτος όπως κάθε χρόνο το star.gr συνεργάζεται με το φροντιστήριο ΣΠΟΥΔΗ προκειμένου να μεταδώσει έγκαιρα και έγκυρα τις λύσεις των θεμάτων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων απαγορεύεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Σε αυτές, καλείται ο εφεδρικός επιτηρητής, ο οποίος και συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που επισκέπτεται για να μην υπάρξει δολίευση των εξετάσεων.

Επίσης, αν η γραμματεία διαπιστώσει διαφορά μεγαλύτερη των 12 μονάδων ανάμεσα στους δύο βαθμολογητές, τότε, οι βαθμοί καλύπτονται με μαύρα αυτοκόλλητα και το γραπτό παραδίδεται σε τρίτο βαθμολογητή. Αφού κι εκείνος βαθμολογήσει το γραπτό, η γραμματεία αποσφραγίζει τους βαθμούς του πρώτου και του δεύτερου βαθμολογητή και παραδίδει το γραπτό στο ειδικό συνεργείο ελέγχου, το οποίο και προχωρά σε οπτικό έλεγχο της βαθμολογίας του πρώτου, του δεύτερου και του τρίτου βαθμολογητή για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πλήρης αντιστοιχία της αναλυτικής βαθμολογίας και του συνολικού βαθμού που έβαλαν οι τρεις βαθμολογητές ανάμεσα στο στέλεχος και στο απόκομμα, χωρίς περαιτέρω έλεγχο των αθροισμ��των. Στην εξαιρετική περίπτωση που υπάρξει αναν��ιστοιχία, τότε ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος βαθμολογητής καλείται για να την αποκαταστήσει.

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν πρέπει να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών.

Αν κάποιος υποψήφιος φέρει μαζί του στην αίθουσα ένα από τα αντικείμενα αυτά ή αντιγράψει κατά τη διάρκεια της εξέτασης μπορεί να απομακρυνθεί από αυτή. Το ίδιο ισχύει αν θορυβεί και δεν συμμορφώνεται στις υποδείξεις του επιτηρητή ή ενοχλεί τους υπόλοιπους υποψήφιους μέσα στην αίθουσα.

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30 το πρωί και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι ��ις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top