Στη φυλακή ο γκουρού του Χρηματιστηρίου –Στο κύκλωμα και η… Αγία Μαρίνα–ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρώην πρόξενος της Ουκρανίας και φερόμενος ως υπαρχηγός της απάτης-μαμούθ μίλησε στο STAR

Στη φυλακή ο γκουρού του Χρηματιστηρίου –Στο κύκλωμα και η… Αγία Μαρίνα–ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απολογήθηκαν στην ανακρίτρια σήμερα Κυριακή οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες του κυκλώματος που είχε στήσει χρηματιστηριακή πυραμίδα με τζίρο πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια και θύματα δεκάδες Έλληνες- ανάμεσα τους και γνωστοί επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο 48χρονος που εμφανιζόταν ως γκουρού του Χρηματιστηρίου.

Το αποτέλεσμα της ανάκρισης

Ο γκουρού είναι ο δεύτερος άνθρωπος του κυκλώματος που παίρνει τον δρόμο των φυλακών μετά την πολύωρη απολογία του με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα. Η σύζυγός του και μια συνεργάτιδα του αφέθηκαν ελεύθερες με εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Μια ακόμα συνεργάτιδα αφέθηκε ελεύθερη μόνο με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο γκουρού της απάτης-μαμούθ των πεντακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έριξε τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενο του και φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος (πρώην πρόξενος της Ουκρανίας). Ο τελευταίος προφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή.

ΜΠΑΛΑΚΙ ΕΥΘΥΝΩΝ

Ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος εξαπάτησης επενδυτών φέρεται να χαρακτήρισε «βεβιασμένη και ανακόλουθη» την κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος του. Οι επενδύσεις χαρακτηρίζονται ως «κερδοφόρες» και διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «επιστράφηκαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από εκείνα που επενδύθηκαν».

Ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος εξαπάτησης επενδυτών ισχυρίζεται ότι ήταν απλός trader και εισέπραττε μόνο τη νόμιμη προμήθεια του και ότι δεν είχε δυνατότητα ανάληψης χρημάτων από τους λογαριασμούς των funds.

«Στην αρχή τον απέρριψα μετά με έπεισε»

Εν τω μεταξύ, νέα διάσταση στο σκάνδαλο με τα πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια δίνει, μιλώντας μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας από την Κρήτη και φερόμενος ως υπαρχηγός της του κυκλώματος (πρώην πρόξενος της Ουκρανίας). Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, δεν είναι θύτης, αλλά είναι και αυτός θύμα του κυκλώματος.

«Όταν τον πρωτοείδα τον (φερόμενο αρχηγό ή γκουρού του κυκλώματος), τον απέρριψα για δύο λόγους. Για την εμφάνισή του, μου φάνηκε ένας άνθρωπος που δεν μπορούσα να τον εμπιστευτώ και το δεύτερο ήταν ότι πράγματι δεν γνώριζα από αυτά τα πράγματα» είπε ο πρώην πρόξενος της Ουκρανίας και εξήγησε μέσα από την φυλακή γιατί αποφάσισε να εμπιστευτεί και να συνεργαστεί με τον γκουρού – απατεώνα.

Στο κύκλωμα και… η Αγία Μαρίνα !

«Με τράβηξε η γυναίκα του μέσα στο σπίτι και μου είπε πιστέψτε μας είμαστε οικογενειάρχες, είμαστε άνθρωποι οι οποίοι έχουμε τεράστιες δυνατότητες, αν δεν μας εμπιστευθείτε στην πορεία, κάντε αυτή τη χάρη για μένα . Είμαστε θρησκευόμενοι άνθρωποι και μου βγάζει αυτή η γυναίκα την εικόνα της Αγίας Μαρίνας και μου λέει "είναι η προστάτιδα της οικογένειάς μου".Εκεί, δυστυχώς με έριξε, διότι προστάτιδα του χωριού μου είναι η... Αγία Μαρίνα», πρόσθεσε ο φερόμενος ως υπαρχηγός της του κυκλώματος και πρώην πρόξενος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ακόμα και μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού είχαν πειστεί από τον γκουρού!

«Ο καθένας τον είδε διαφορετικά, άλλος έβαλε τη σύνταξή του! Φανταστείτε ότι υπάρχει Ουκρανός σήμερα που έχει βάλει υποθήκη 40 φαρμακεία!!! Φανταστείτε ότι υπάρχουν Ουκρανοί που έχουν βάλει υποθήκη την τράπεζά τους… !!! Από την ημέρα που κατάλαβα ότι το καράβι δεν πάει καλά, έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως και μη δυνατόν, για να κάνω ότι μπορώ για να φέρω τα λεφτά του κόσμου και τα δικά μου πίσω» συνέχισε ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο Star.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κυνήγησε τον γκουρού σε όλο τον κόσμο. «Στη ΓΑΔΑ που ήρθα εδώ και ένα χρόνο και τον κατήγγειλα, έχουν παραποιήσει όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων. ... Δεν θα τους περάσει. Όχι, να με κλείσουνε στη φυλακή, να με βάλουνε στον Άδη θα τους ξεμασκαρώσω», πρόσθεσε .

Πώς όμως δρούσε το κύκλωμα και κατάφερνε να ξεγελάσει ακόμα και έμπειρους επιχειρηματίες;

Όπως είχαμε μεταδώσει προ ημερών στο star.gr, πρώτα δημιουργήθηκαν τρεις επενδυτικοί λογαριασμοί στους οποίους εμφανίζονταν ψεύτικα υπόλοιπα που υποτίθεται ότι ήταν τα χρήματα της επένδυσης και τα κέρδη. Στη συνέχεια εκδίδονταν πλαστές βεβαιώσεις και στέλνονταν στους επενδυτές ώστε να καθησυχαστούν. Με αυτό τον τρόπο πείθονταν να επενδύσουν και άλλα χρήματα στην πυραμίδα της απάτης.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γεώργιζας-Άννα Λιτίνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top