Ο Ιερώνυμος κρατάει τις ισορροπίες και απαντά για τον Αμβρόσιο-Κουράστηκε και κούρασε ο Φίλης

Δεν τιμωρεί η εκκλησία τον άνθρωπο για τις απόψεις του

Ο Ιερώνυμος κρατάει τις ισορροπίες και απαντά για τον Αμβρόσιο-Κουράστηκε και κούρασε ο Φίλης

​Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εκπροσώπους της εκκλησίας και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, πήρε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τα Ιωάννινα.

«Πολύ έχει κουραστεί ο κ. Φίλης και εμείς συνέχεια ασχολούμαστε με τον κ. Φίλη. Έχει μια θεωρ��α ο κ. Φίλης, αν περάσει, πέρασε. Η εκκλησία δεν πεθαίνει από τέτοια πράγματα», τόνισε ο Μακαριότατος, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε, πως «εκείνο που κούρασε τον κόσμο και κουράζει σήμερα όλους μας, είναι τα λόγια».

«Η εκκλησία είναι ο πιο δημοκρατικός χώρος. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τιμωρεί η εκκλησία τον άνθρωπο, για τις απόψεις του», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο και στο κήρυγμα που έκανε την Μεγάλη Παρασκευή, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, ενός λαού που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε, να τον ακούμε και να προσπαθούμε να δούμε να μην ισοπεδώνεται το πρόβλημα, να αντιμετωπίζεται».

Μάλιστα, είπε πως «όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει τον παρεξηγούν. Είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα, αν πρόσεχε την ροή του λόγου του θα ήταν καλύτερα. Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε, πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις διαφορετικές απόψεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουμε τα δικά μας τα πάθη, τις δικές μας ιδιοτροπίες, πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε οποιονδήποτε συνάνθρωπο είναι πλάι μας, είτε λέει να καταργήσουμε τα θρησκευτικά, είτε να βάλουμε και άλλες ώρες στα θρησκευτικά, είτε οτιδήποτε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top