ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ο πρώτος κατηγορούμενος για την απάτη μαμούθ των 500 εκατ. δολαρίων

Η απολογία του διήρκησε περισσότερο από 8 ώρες

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ο πρώτος κατηγορούμενος για την απάτη μαμούθ των 500 εκατ. δολαρίων

Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της απάτης μαμούθ των 500 εκ. δολαρίων. Η απολογία του ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας διήρκεσε περισσότερες από οκτώ ώρες. Ο άλλος πρωταγωνιστής μαζί με ακόμα τέσσερις κατηγορούμενους θα απολογηθούν την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη απάτη εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, η οποία έγινε εις βάρος γνωστών επιχειρηματιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το διεθνές κύκλωμα εξαπατούσε τους επιχειρηματίες μέσω offshore εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, κάνοντας δήθεν επενδύσεις σε φορολογικούς παραδείσους, ζημιά που ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ! Όπως σας είχαμε ενημερώσει, μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ένας Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ουκρανία, η σύζυγός του, ένας στενός συνεργάτης του- γνωστός επενδυτής και ακόμη δύο Έλληνες.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κατηγορούμενος είπε οτι στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και μεταξύ άλλων υποστήριξε:

"Είμαι το μεγαλύτερο θύμα του ... καθώς έχω χάσει πολλά χρήματα. Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε χάρη στις ενέργειες μου από το Μάιο του 2015 ως σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποδεικτικού υλικού έχει προσκομιστεί στις αρχές από εμένα. Έχω κινηθεί ενώπιον δικαστικών και αστυνομικών αρχών σε πέντε διαφορετικές χώρες.''

Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου προσκόμισαν στον ανακριτή υπεύθυνες δηλώσεις 16 θυμάτων της απάτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top