ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Στα όρια της εξόντωσης οι νοσηλευτές- Έχουν να πάρουν ρεπό 4 χρόνια!

Οι εργαζόμενοι θα πουν "Χρόνια Πολλά" στον Πολάκη, το πρωί της Πέμπτης έξω από το Υπουργείο Υγείας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Στα όρια της εξόντωσης οι νοσηλευτές- Έχουν να πάρουν ρεπό 4 χρόνια!

​Τα γενέθλια του στο γραφείο γιόρτασε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης και οι νοσηλευτές όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου, είναι στα όρια της εξάντλησης!

«Εγώ έχω γύρω στα 150 οφειλόμενα ρεπό, σήμερα θα είχα το ένα μου ρεπό από το 2012» λέει η Αμαλία Θερμογιάννη, η οποία είναι 25 χρόνια νοσηλεύτρια στο "Σωτηρία". Ο φετινός χειμώνας ήταν ο πιο δύσκολος, περιγράφει, με πολύ μεγάλο όγκο ασθενών, τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά και απλήρωτες εφημερίες από τον Ιανουάριο.

«Ο κόσμος περιμένει πάρα πολλές ώρες. Έχει τύχει να περιμένει κάποιος και 7 ώρες για να εξεταστεί, με αποτέλεσμα συνοδοί και άρρωστοι να είναι στα κάγκελα, με αποτέλεσμα να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα, να μας βρίζουν» εξηγεί ο Αντώνης Αρμενόπουλος, ο οποίος είναι νοσηλευτής 9 χρόνια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οι νοσηλευτές τρέχουν πανικόβλητοι να εξυπηρετήσουν ασθενείς που πολλές φορές είναι διασωληνωμένοι σε διαδρόμους.

«Υπάρχει εργασιακή εξουθένωση αφού έχει μείνει μια νοσηλεύτρια σε κάθε βάρδια σε κλινικές των 40 ασθενών» δηλώνει ο Μ. Γιαννάκος, Πρόεδρος Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

«Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας που κάθε 4η μέρα έχουν εφημερία, δίνουμε αγώνα δρόμου για να αδειάσουμε τα κρεβάτια για να έχουμε κρεβάτια για την επόμενη εφημερία» δηλώνει νοσηλευτής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο ΕΣΥ, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας γιόρτασε με τούρτα και σαμπάνιες, τα 51α γενέθλια του, στο γραφείο στο Υπουργείο με μαντινάδα και φόντο τον Άρη Βελουχιώτη, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook. Με τη σημείωση πως τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι νοσηλευτές πάντως και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα του ευχηθούν αύριο “Xρόνια Πολλά” έξω από το Υπουργείο Υγείας σε μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top